Orbán Viktor: Úgy neveltem minden lányomat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Orbán Viktor: Úgy neveltem minden lányomat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel (k) és férje, Tiborcz István (j) egyházi esküvője a Margit körúti ferences templomban 2013. szeptember 7-én (Fotó: MTI/Burger Barna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Családjáról és nemrég született unokájáról is beszélt szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, a Kossuth rádióban Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta, hogy nagyon sok gratulációt kaptak minden unokájuk születésekor, ezért hálás is. A magyarokat ugyanakkor furcsának nevezte, hiszen ha fiúgyerek jön világra, akkor „bezsonganak valahogy”, bár a kormányfő ezt nem igazán érti. Arra hivatkozott, hogy neki négy lánya és egy fia van, és semmilyen különbséget nem tett és nem is lát közöttük.

– Úgy is neveltem minden lányomat, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni, mert szép dolog, ha az ember mellett van férfi, de azokra nem lehet mindig számítani – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette, hogy az ember maradhat egyedül, ezért úgy kell nevelni a lányokat ebben a modern korban, hogy meg tudjanak állni a lábukon és versenyképesek legyen a férfiakkal.

Orbán Viktornak négy lánya van, közülük a közéletben legaktívabb a legidősebb, Orbán Ráhel, akinek a férje Tiborcz István. A Forbes magazin 2020-as, a legbefolyásosabb magyar nőket összesítő listáján az igen előkelő második helyen szerepel. „A turizmus- és divatszektor mögötti láthatatlan kéz” – jellemezte őt több forrás.