A többség szerint nem mennek jól a dolgok

A többség szerint nem mennek jól a dolgok

Önkormányzati választás 2014. október 12-én, Budapesten (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A megkérdezettek 55 százaléka szerint nem mennek jól a dolgok az országban, az ellenzékiek (84 százalékuk) és a bizonytalanok többsége (53 százalékuk) érzi inkább ezt – derül ki a Publicus Intézet Népszava megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatásából. A Fidesszel szimpatizálók 89 százaléka viszont úgy véli, jó irányba haladunk.

A kormánypárti szavazók 76 százaléka szerint Budapesten Karácsony Gergely vezetése alatt rossz irányba haladnak a dolgok. Az ellenzékiek 56 százaléka viszont elégedett azzal, ami jelenleg Budapesten zajlik. A bizonytalan választók 50 százaléka is inkább jónak látja a budapesti általános állapotokat.

Összességében a budapestiek 56 százaléka úgy gondolja, Karácsony Gergely jól teszi a dolgát (a fideszesek 91 százaléka szerint nem, az ellenzékiek 82 százaléka szerint viszont igen, a bizonytalan választók közel kétharmada viszont inkább pozitívan értékeli a főpolgármester teljesítményét). A választók 52 százaléka most is inkább rá szavazna a Publicus szerint.

A felmérés szerint a budapesti lakosság alig fele tud megnevezni akár egyetlen, a közérdeklődés küszöbét korábban átütő korrupciógyanús esetet. 11-11 százalék emlékszik a metróügyek, illetve a 3-as metró felújításával kapcsolatos korrupciógyanús esetekre, ezen kívül a kerületi parkolási rendszerek körüli botrányokat (4,5 százalék) és a 4-es metró beruházást (4,2 százalék) nevezte meg gyanúsnak a fővárosi lakosság.