Tényleg lesz másik: megtalálták a céget, amelyik elindíthatja a távozó indexesek új portálját

Tényleg lesz másik: megtalálták a céget, amelyik elindíthatja a távozó indexesek új portálját

Résztvevő az Index melletti szimpátiatüntetésen 2020. július 24-én (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mióta az Index szerkesztőségének többsége, több mint nyolcvan újságíró és szerkesztő, illetve a teljes vezetőség felmondott, sokan találgatták, hogy vajon együtt maradva indítanak-e új lapot. Az Mfor most arról ír, hogy találtak egy nyomot, ami arra utal, hogy tényleg lesz új index. A cégnyilvántartás szerint ugyanis alig pár napja, július 31-én hozták létre a Van Másik Korlátolt Felelősségű Társaságot, melynek alapítója Kárpáti Márton, aki az Index.hu munkatársa volt a legutóbbi időkig.

Kárpáti korábban távozott az Indextől, így őt már nem kötik a felmondás alatt érvényes korlátozások. A Van Másik Kft. bejegyzése azt jelzi, hogy dolgoznak az új portál létrehozásán és vélhetően ez a cég lesz majd az üzemeltetője a felületnek, vagy valamilyen módon kapcsolódik majd a tartalomgyártáshoz. A cég fő tevékenysége, a világháló-portál szolgáltatás is azt sejteti, hogy e vállalkozás adja majd az üzleti hátterét az új terméknek.

Lesz másik – osztotta meg a Távozó indexesek Facebook-oldal egyik újságírójuk, Kárpáti Márton bejegyzését augusztus elején. Hamarosan – áll a szövegben, amely az eddig használt Legyen másik szlogent módosítja.

Közben az Index látogatottsága a harmadával esett vissza, és egyelőre nem tudni, milyen formában képzelik el a folytatást a portál vezetői. Állításuk szerint gőzerővel folyik az új munkatársak toborzása, a csapat felépítésig blogposztokkal igyekeznek fenntartani az olvasók érdeklődését.