15 új fertőzöttet azonosítottak

15 új fertőzöttet azonosítottak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt napok adataihoz képest érezhetően csökkent az elmúlt 24 órában beazonosított fertőzöttek száma. A kedd reggeli friss tájékoztatás szerint 15 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Ezzel a járvány kezdete óta már 4746-ra nőtt az itthon diagnosztizált betegek száma.

Az elmúlt 24 órában nem történt haláleset a vírussal összefüggésben, így az elhunytak száma változatlanul 605 fő. Közben 3527-en vannak, akik már meggyógyultak. Ez azt jelenti, hogy jelen pillanatban 614 aktív fertőzöttről tudni. Közülük 62 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 5-en lélegeztetésre szorulnak. Az aktív fertőzöttek 30 százaléka budapesti.

A legfrissebb tájékoztatásban ismét felhívták a figyelmet, hogy a maszkot továbbra is hordani kell a tömegközlekedési eszközökön, illetve a boltokban.

Közben több szakember arra figyelmeztet, hogy hamarosan már a második hullámról beszélhetünk. – Könnyen lehet, hogy valóban a sokat emlegetett „második hullám” elején vagyunk. Most már kezdhetünk aggódni – mondta Nepusz Tamás bioinformatikus a Népszavának. Korábban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Facebook-on figyelmeztetett arra, hogy „elérkeztünk az új típusú koronavírus második hullámának küszöbére.”

Címkék: koronavírus