Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A DIGI egyelőre nem veszi fel kínálatába a Pesti Tv-t

Szerző: | 2020. augusztus 12., 14:34 | Belföld, Featured

A csatornakínálat szűkítése vagy bővítése alapvetően üzleti döntés náluk – közölték kérdésünkre.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén nem tervezi felvenni a kínálatba a Pesti Tv-t a DIGI – tudta meg a Magyar Hang. A szolgáltatót lapunk kereste meg azt követően, hogy a csatorna az Instagram-oldalán dicsekedett el vele, mennyi helyen lesznek elérhetőek. A jelek szerint viszont a munkatársak számára is fájó, hogy nem lehet majd mindenhol követni őket.

HIRDETÉS - AIP

Meglepő hír lehetett a Pesti Tv elindítása azt követően, hogy az előbb Széles Gáborhoz, majd Mészáros Lőrinchez tartozó csatorna megszüntetésével tavaly egybeolvasztották az Echo és Hír Tv-t. Bár az utóbbi neve maradt meg, de erősen építettek előbbi szellemiségére, például a Jeszenszky Zsolt és Apáti Bence fémjelezte Keménymagra. De műsort kapott az M5 közcsatorna meleggyógyítós adásával botrányt kavaró Trombitás Kristóf is.

HIRDETÉS - AIP

Idén viszont kiderült, hogy az Indamediában tulajdonrészt szerző Vaszily Miklós bábáskodásával hamarosan elindulhat a Pesti Tv. Ez a Pesti Srácok szerkesztőségére épül, nemrég pedig odaszerződött az eddig Hír Tv-s Informátor stábja. Bohár Dániel már akcióba lépett, nemrég becsöngetett az Index kirúgott főszerkesztőjéhez, Dull Szabolcshoz. Az újságíró a HVG360-nak mondta el: „Amikor azt kértem, hogy a titoktartást oldják fel, nem arra gondoltam, hogy a híváslistám meg a lakcímem a kormányhoz közeli médiában forogjon.” Akkor e-mailben kerestük Vaszilyt arról, vállalhatónak tartja-e a módszert, de nem kaptunk választ.

Különösnek tűnt, hogy az összevonás után a kormánypárti oldal most mégis felépít egy második tévécsatornát, ráadásul arra a Pesti Srácokra építve, ami még a KESMA-portfólióba sem került be. Bár a Media1 úgy tudta, a Hír Tv-nél hátba szúrást emlegettek, de Huth Gergely a lapnak cáfolta, hogy erről lenne szó. „Valójában a PestiSrácok senkit sem keresett meg, nem tettünk ajánlatot senkinek sem, és az Informátor stábjából Bohár Dániel (a műsor szerkesztője és riportere) maga kereste meg a PestiSrácok csapatát, hogy szeretnének részt venni a Pesti Tv néven induló projektben” – mondta a lapnak a PS főszerkesztője. A Pesti Tv profilja elmondása szerint eltér majd a hírcsatornáétól.

Nemrég már el is kezdték reklámozni az új televíziót, különböző szpotok születtek, jórészt a PS eddigi stábjára alapozva. Bohár például arról beszélt, hogy ő a politikusok réme. Szerinte „miközben a trendek azt mutatják, hogy ciki, de valójában normális életet élni még mindig a legmenőbb.” Szarvas Szilveszter pedig azt fejtegette, hogy a kommunistákból liberálisok lettek, akik „csak a diktatúrában hisznek, abban képzelik el a jövőjüket, és egy demokráciát akkor sem ismernek fel, ha benne élnek.” A liberálisok szerinte azok, akiknek mai napig fontosabb az Index, mint a Lánchíd.

„Hogy szerintem mit jelent ma jobboldalinak lenni? Ezt egy más kontextusban már Virág elvtárs megfogalmazta Pelikán elvtársnak A Tanú című filmben. Ő ugyanis azt mondta, ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség. Higgyük el, hogy az ellenség itt él körülöttünk, ezért kell jobboldalinak lenni” – hivatkozott a Bacsó-szatírában elhangzó, jellegzetesen kommunista szövegre Szarvas Szilveszter.

A csatorna Instagram-oldalán újságolta el, amit rögtön mindenki átvett: alapcsomagos és szabadon fogható csatornaként is elérhető lesz ősztől. – Sőt, akár egy olcsó, digitális antennával is fogható, de az interneten is visszanézhetőek lesznek az adások – közölte Pesti Tv. Érdekes kérdés, mi alapján szavaztak a tévének bizalmat az egyes szolgáltatók, milyen nézettségre számítanak majd ősztől.

A Facebookon nézői kérdésekre válaszolva viszont elmondta Huth Gergely, hogy nem mindenkivel sikerült megegyezniük. – Csak a Digi vonakodik, viszont antennával is fogható lesz – reagált egy hozzászólásra. Felvetődött az is, Erdélyben lesz-e, mire a főszerkesztő azt felelte, van rá akarat.

Egyszerű antennával a MindigTv digitális földfelszíni televíziós szolgáltatássával lehet tévézni. Itt kódolatlanul jelenleg a közszolgálati csatornák mellett az RTL Klub, a Tv2, az Izaura Tv, a Zenebutik, a FEM 3 és a Spektrum Home nézhető.

Megkerestük a DIGI-t azzal kapcsolatban, valóban nemet mondott-e a Pesti Tv-re, illetve hogy mi alapján vesz fel egy csatornát, vannak-e például nézettségi elvárásai. A szolgáltatótól azt a választ kaptuk: „A DIGI portfóliójában található csatornakínálat szűkítése vagy bővítése alapvetően üzleti alapú döntés, amelyet a pénzügyi gazdálkodás keretei határoznak meg. A különféle televíziótársaságokkal köttetett megállapodások éves keretszerződés alapján működnek, természetesen időről időre figyelembe véve és felülvizsgálva az aktuális elérést és nézőszámot, sok egyéb kondíció mellett. Az idei évben nincsen tervben a már meglévő keretmegállapodásokon kívüli csatornabővítés.”

Címkék: Digi, Hír Tv, Huth Gergely, média, Pesti Tv, Vaszily Miklós


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest