A honvédelmi- és a belügyminisztert is meghallgatnák az elhunyt siklóernyős ügyében

A honvédelmi- és a belügyminisztert is meghallgatnák az elhunyt siklóernyős ügyében

Siklóernyőzés. Képünk illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottság összehívását kezdeményezték ellenzéki képviselők, amiatt, hogy tragédiával végződött egy siklóernyős mentése még júliusban Vértesszőlősön – írja a 24.hu. A szerencsétlenül járt férfi siklóernyőzés közben egy fára zuhant, de nagyobb baja nem esett, és állítása szerint alpinista felszereléssel le tudott volna maga is mászni a földre. E helyett azonban egy honvédségi helikoptert küldtek a megmentésére, azonban a gép rotorszele lesodorta a férfit a fáról, aki ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy augusztus 11-én meghalt.

Az MSZP által szerdán kiadott, Lukács László György (Jobbik) és Vadai Ágnes (DK) alelnökök, valamint Harangozó Tamás (MSZP) bizottsági tag által jegyzett közlemény szerint minél előbb fel kell tárni, hogy milyen körülmények között születtek azok a hibás döntések, amelyek júliusban Vértesszőlősön a tragédiához vezető mentési kísérletet eredményezték.

A képviselők Hangsúlyozzák: olyan tragédia következett be, amely elkerülhető lett volna, azt azonban továbbra sem lehet tudni, hogy egyedi esetről van szó vagy rendszerszintű problémáról. „Az ülésen a honvédelmi és a belügyminisztert, valamint az érintett hatóságok vezetőit hallgatnák meg az ügyben” – írja a hírportál.

– A siklóernyős halála olyan súlyos következmény, ami miatt a fideszes politikusok nem mehetnek el továbbra is szó nélkül az ügy mellett, ugyanis az a minimum, amivel tartoznak az elhunyt családjának, hogy megnevezik a felelősöket – tették hozzá a képviselők. A kormánypárti politikusoknak kötelességük támogatni a bizottság összehívását és a vizsgálatot annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő a vértesszőlősihez hasonló eset – zárul a közlemény.