Az ELTE, az SZTE és a BGE nem tart idén gólyatábort

Az ELTE, az SZTE és a BGE nem tart idén gólyatábort

Színes porfestéket szórnak egymásra tánc közben a fiatalok az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pedagógiai és Pszichológiai Karának gólyatáborában Bükkszéken 2015. augusztus 28-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A felsőoktatási intézmények többsége – saját hatáskörben – megtartja a gólyatáborát – mondta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke szerda reggel a közszolgálati M1 csatornán. Murai László közölte: nem szervez ugyanakkor gólyatábort például az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem, de ezek az intézmények helyette valamilyen orientációs napot tartanak majd az új hallgatóinak szeptemberben.

A HÖOK elnöke azt is elmondta, hogy a táborokat a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett rendezik. Így nem lehet 500 résztvevősnél nagyobb rendezvényt szervezni, figyelni kell a higiénés szabályokra, és a legtöbb helyen lázat is mérnek a jelentkezők között. A programokat általában szabadtéren tartják, és kerülik a személyes kontaktust. „A Semmelweis Egyetem gólyatáborában pedig csak az vehet részt, aki koronavírus-tesztet végeztet magán előtte” – fűzte hozzá az egyetmi hallgatói önkormányzatokat tömörítő szervezet vezetője.