Cser-Palkovics nem ért egyet a járatritkításokkal

Cser-Palkovics nem ért egyet a járatritkításokkal

Cser-Palkovics András (Fotó: Facebook/Cser-Palkovics András)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem ért egyet a Veszprém–Székesfehérvár–Budapest közti járatok ritkításával, illetve megszüntetésével Cser-Palkovics András. Székesfehérvár fideszes polgármestere a Facebook-oldalán írt róla, hogy levelet is írt az illetékes minisztériumoknak, és azt kéri, hogy a menetrend módosítását augusztusban ne vezessék be.

Azzal a városvezető is egyetért, hogy a kötöttpályás, vasúti közlekedés jelenti a jövőt. Ennek ellenére elhamarkodottnak tartja az új menetrend idei, minden átmenet nélküli bevezetését. A szükséges feltételrendszer, amibe beletartoznak a gyűjtőparkolók, a helyi hálózat és a jegyvásárlás összehangolása, szerinte még nem áll fenn. Számos fehérvári, illetve még több az agglomerációban élő ember számára a döntés drasztikus visszalépést jelentene – szögezte le. Az új menetrendet szerinte csak a székesfehérvári intermodális csomópont megépítése után szabad bevezetni.

– Az intermodális csomópont lehetővé fogja tenni, hogy minimális várakozási idővel csatlakozhassanak a buszjáratok a vonatokhoz, márpedig csak ebben az esetben elvárható, hogy az utazók a közösségi közlekedést válasszák az autójuk helyett. A buszközlekedés is ekkor tudja majd ellátni valós hatékonysággal „ráhordó” feladatait, az egyébként valóban szerencsére folyamatosan fejlődő vasút ekkor számíthat teljes kihasználtságra. Ezen indokok alapján kérem a hatáskörrel rendelkező minisztériumokat, hogy a menetrend bevezetését az intermodális csomópont elkészültéig – várhatóan 2022-23-ig – halassza el – kérte posztjában Cser-Palkovics András.

Nyár elején a vasúti menetrend ritkítása okozott komolyabb felháborodást országszerte, néhány vonalon sikerült visszavonatni.