Ismét felfüggesztették a gödi momentumos polgármestert

Ismét felfüggesztették a gödi momentumos polgármestert

Balogh Csaba (Fotó: Balogh Csaba Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A keddi képviselő-testületi ülésen ismét felfüggesztették Göd momentumos polgármesterét, Balogh Csabát – számolt be róla az Index. Forrtak az indulatok, a megjelent lakosok olyanokat kiabáltak, mint hogy „elárultátok a szavazókat”, de akadt olyan is, aki új választást kért.

Július 17-én egyszer már indítottak fegyelmit Balogh ellen, és akkor is felfüggesztették őt. A momentumos településvezető előbbit elfogadta, utóbbit már kevésbé.

A balhé azután pörgött fel, hogy a polgármester elküldte két helyettesét, az LMP-s Fülöp Zoltánt és a DK-s Lőrincz Lászlót. Nem sokra rá pedig egy hangfelvétel-botrány robbant, amit a DK szivárogtatott ki. Ezen állításuk szerint Balogh arról beszél, hogy új helyettesének el tudná fogadni a fideszes képviselőt is. Csakhogy a Momentum ezután közzétett egy újabb verziót, ami szerint Balogh valójában azt mondta, hogy reméli, nem a fideszes jelöltet fogják javasolni.

A hangfelvétel miatt üzengetni kezdtek egymásnak a DK-sok és momentumosok, felszólalt Donáth Anna és Rónai Sándor is. A momentumosok méltatlannak nevezték, hogy a másik párt manipulált felvételekkel próbál ellehetetleníteni valakit. A hétvégén aztán, mint arról mi is beszámoltunk, Tihanyban találkozott Fekete-Győr András és Gyurcsány Ferenc. Mint mondták, pártelnöki szinten biztosítják, hogy az együttműködésük nincs veszélyben.

A gödi ügy a Samsung-gyár kiszervezése miatt pörgött fel, de jelentős része volt benne annak is, hogy a momentumos polgármester nem jött ki jól a másik két ellenzéki alpolgármesterrel.