Hollywoodi stílusú gigantikus mozipark nyílik Seszták városában

Hollywoodi stílusú gigantikus mozipark nyílik Seszták városában

Több parkból álló komplex világ kel életre a kisvárdai Cinemaquában (Fotó: Kisvárda város honlapja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken Kisvárdán újabb látványossággal bővül a formálódó szórakoztatónegyed, és kinyit a számos díszletet felvonultató és többféle látványossággal szolgáló mozipark – vette észre az mfor.hu.

Mint arról bő két és fél évvel korábban a portál beszámolt, a Universal Studios élményparkja megihlette a Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter hátországaként elhíresült kisvárost és megtervezte a saját gigantikus moziparkját. Az akkori tervek szerint több különböző világot ötvöz és fog egybe a park, így lényegében minden korosztályú és érdeklődésű látogató megtalálhatja a kedvére való szórakozási formát.

A Cinemaqua Film és Natúrparkot eredetileg 2019 tavaszán kellett volna átadni, ám két alkalommal is módosítani kellett a határidőn. A kisvárdai önkormányzat honlapjáról kiderül, hogy a projekt másfél éves csúszása után pénteken délelőtt 10 órakor megnyithat a mozipark. Ezt a park Facebook-oldalán is beharangozták. A város oldalán közzétett tájékoztató szerint „fantasztikus filmes világ várja a látogatókat eredeti díszletekkel, hihetetlen látványelemekkel, Európa legújabb és tematikájában teljesen eredetibb moziparkjában. Az ismert szórakoztatóparkoktól eltérően Kisvárdán eredeti filmek díszletei és kellékei is helyet kaptak.” Mint írják: „A tervek szerint minden év attrakcióit valamilyen tematika fogja jellemezni. Idén a fő téma Amerika „az első amerikai telepes falutól Hollywood filmes térhódításáig. Ennek jegyében kezdheti meg utazását a látogató, ebben a különleges világban. Bátran mondhatjuk, hogy a Cinemaqua parkjában sétálni igazi időutazás.”

A teljesség igénye nélkül látható lesz a New York-i Szabadság-szobor vagy az amerikai elnökök sziklába vájt kicsinyített másolata, vagy egy 1614-es amerikai telepesfalu, ahol „a vadnyugati udvaron pisztolydörrenések sorozata jelzi, hogy itt tényleg figyelni kell minden lépésünkre, mert az arany lázba hozza a látogatókat.” De lesz például lesz Honvédsuli-sziget is, katonai sátrakkal a gyerekeknek. A vendégek láthatnak eredeti repülőgép belsőt-díszletet is, melyet a Fapad című magyar sorozat forgatásánál használtak a készítők. A szervezők ezt külön megköszönik Kálomista Gábornak, hogy gondolt rájuk e téren is.

Az Amerikai-tematika mellett lesz még dinós rész is. Mint a honlapon írják, „a legnagyobb kaland mégis alighanem az Elveszett világ felfedezése. Ez a rész adja a leginkább természetközeli élményt. Mesés túrát tehetünk a vadregényes rengetegben, s elképzelhetjük a kort, amikor még a dinók uralták a bolygót.”

A portál szerint az eredeti elképzelésekben szereplő, nagy visszhangot keltő látvány-szegénynegyedről egyelőre nincs nyilvánosan elérhető információ, így tekintve, hogy több új elem is bekerült a parkba, elképzelhető, hogy ez végül kikerült.

A tájékoztatás szerint a park szeptember elejéig mindennap nyitva lesz, utána már csak hétvégenként várja a látogatókat Halloween napjáig. Ugyanakkor nyitási akcióval sem adják olcsón a bejutást – derül ki a Cinemaqua Facebook-oldalán megosztott táblázatból. Egy kisvárdai felnőtt 5900, egy nem helyi felnőtt pedig 6900 forintért juthat be a moziparkba. Egy helyi gyerek belépőjéért 4900, más esetben 6200 forintot kell fizetni.

A családi belépővel két helyi felnőtt két gyerekkel 19 900 forintért mehet be a parkba, Ha nem kisvárdai kétgyermekes család keresné fel a látványosságot, akkor 24 900 forintba kerül a családi belépő.