Kitüntetik Müller Cecíliát

Kitüntetik Müller Cecíliát

A Kormány.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én (Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák Müller Cecília országos tiszti főorvost. Spányi Antal megyés püspök, a civil elismerés kuratóriumának elnöke elmondta: a kitüntetés 2004-es alapításakor a Szent István-i értékrend hangsúlyozása volt a cél, hogy olyan ember kapja a díjat, aki „életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak”.

Az idei díjazottnak, Müller Cecília országos tiszti főorvosnak a népegészségügy érdekében végzett munkája joggal váltott ki elismerést az egész magyar társadalomban – Idézi az MTI a kuratórium elnökét. Példaértékűnek nevezte a tiszti főorvosnak a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását, valamint azt is kiemelte, hogy 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításának irányítását is ő végezte regionális tiszti főorvosként.

Müller Cecíliát emberi helytállása, keresztény hitvallása, szakmai tudása és áldozatos tevékenysége egyaránt méltóvá tette az Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetésre – jelentette ki Spányi Antal. A tiszti főorvost egyébként a kuratórium tagjai idén egyhangúlag javasolták a díjra.

Az elismerést idén 17. alkalommal adják át, tavaly Korzenszky Richárd, a tihanyi bencés apátság nyugalmazott perjele kapta. Az elismerést kedden adják át Székesfehérváron.

Müller Cecíliának egyébként nem ez az első díja: júniusban a Keresztény Értelmiségiek Szövetségétől (KÉSZ) kapta meg a Szent Adalbert-díjat.