A focistákra a beutazási korlátozások is máshogy vonatkoznak

A focistákra a beutazási korlátozások is máshogy vonatkoznak

A Puskás Aréna avatója (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Más szabályok vonatkoznak a nemzetközi kupaszezonra készülő csapatokra, ha sárga vagy vörös besorolású országból érkeznek haza, mint általában a magyar emberekre.

Szijjártó Péter a Facebook oldalán tette világossá, hogy a jövő héttől egy világos protokollt léptetnek életbe a külföldön pályára lépő és onnan hazatérő magyar csapatok, valamint a hazánkba látogató külföldi csapatok számára.

Zöld országok esetében nincs teendő, ilyen államból érkezve senkinek sincs különösebb dolga.

Más a helyzet a sárga és a vörös besorolású országoknál. A szabályok szerint, ha valaki ilyen helyről érkezik, két hét karantén vár rá, hacsak nincs két friss negatív koronavírus-tesztje. A karantén ideje alatt elvégeztetheti a tesztet önköltségen, sárga országból érkezve már az első negatív vizsgálat, vörös estében pedig két negatív eredmény esetén „szabadulhat”.

A külügyminiszter most azt írta, ha egy magyar csapat sárga vagy piros országból tér haza, akkor hazaérkezés után valamennyi játékosának, edzőjének és stábtagjának két teszten kell átesnie 24 óra különbséggel. A tesztek eredményéig a játékosok, edzők és stábtagok csak az otthonuk és edzéseik helyszínei között közlekedhetnek. Csütörtöki idegenbeli kupameccsel számolva tehát pénteken és szombaton meg lehet csinálni a teszteket, az eredmény a vasárnapi hazai bajnoki előtt megvan és addig edzést sem kell kihagyni.

Amennyiben pedig sárga vagy piros országból jön csapat Magyarországra játszani, akkor azt írják elő, hogy minden hozzánk érkező játékosnak, edzőnek és stábtagnak rendelkeznie kell két, az elmúlt öt napból származó negatív teszttel, melyek között legalább 48 órának el kell telnie.

Ezzel a szabályozással – mint a külügyminiszter hangsúlyozta – mindent megtesznek a fertőzés behurcolása ellen, ugyanakkor biztosítják a magyar csapatok számára a kiszámítható felkészülést a nemzetközi kupaszezonra.