Pintér Sándor volt államtitkárának cége őrzi Budapest vagyonát

Pintér Sándor volt államtitkárának cége őrzi Budapest vagyonát

Pintér Sándor belügyminiszter beszél a visegrádi négyek (V4) és Ausztria belügyminisztereinek találkozóján rendezett sajtótájékoztatón Prágában 2019. november 21-én (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Önkormányzat vagyonkezelője Pintér Sándor belügyminiszter egykori rendészeti államtitkárának – a volt III/II-es operatív tiszt –, Tasnádi Lászlónak a cégét hozta ki nyertesnek egy 420 millió forintos őrzés-védelmi közbeszerzésen – írja az Mfor.

A tenderen az ESG Holding Zrt. és a Novum Guard Kft. győzött, az ESG tulajdonosa pedig a BLK Corporation Kft. nevű cégen keresztül Tasnádi László.

A portál szerint a budapesti vagyonkezelő nem volt könnyű helyzetben. Hiszen a tenderen olyan cégek indultak még, mint a Civil Biztonsági Zrt., amely korábban Pintér Sándoré volt, a vezérigazgató pedig szintén Tasnádi László. Az eddig inkább MSZP-közeliként emlegetett In-Kal Zrt. is pályázott, de aránytalanul alacsony árat tartalmazott az ajánlata, ezért érvénytelen lett, csak úgy, mint másik két cég esetében. A pályázók között volt a T.O.M. Controll is, amelyről akkor lehetett róla hallani, amikor a Népszava cikke szerint a Fővárosi Főügyészség 2018-ban költségvetési csalás miatt vádat emelt a cég vezetői ellen.

A portálnak a főpolgármesterhez közeli forrása azt mondta, az egyik legnagyobb probléma és dilemma, hogy mit kezdjenek azzal a helyzettel, ha az elmúlt években állami tendereken sikert sikerre halmozó NER-közeli cégek adják a legjobb ajánlatokat a közbeszerzéseken. Ennek már most látni a jeleit.