Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Újbuda önkormányzatának épületéről is leszedte Novák Előd a szivárványos zászlót

Szerző: | 2020. augusztus 18., 16:25 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb LMBTQ-zászlót szedett le Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, újbudai önkormányzati képviselő. Ezúttal Újbudán, a főváros XI. kerületi polgármesteri hivatala elől távolította el a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek közösségének jelképét, a szivárványos zászlót.

HIRDETÉS - AIP

A képviselő – aki korábban a Jobbikban politizált – közleményében azt írta: miután az ország ötödik legnagyobb önkormányzata, Újbuda is felvonta a sokakban megbotránkozást keltő zászlót, helyi önkormányzati képviselőként kötelességének érezte „a törvényes rend helyreállítását”. A politikus magát, a zászló felvonását garázdaságnak tartja.

Röviddel a Mi Hazánk Mozgalom közleménye után megérkezett a Demokratikus Koalíció közlése is. Ebben azt írták: Újbuda önkormányzata feljelenti Novák Elődöt, a szélsőséges Mi Hazánk Mozgalom alelnökét, amiért a hivatal elé felhúzott szivárványszínű zászlót, a zászlótartó rúd megrongálásával leszedte és ellopta. A László Imre DK-s polgármester által vezetett XI. kerületi önkormányzat a magyar zászló mellé ismét kitűzi a szivárványszínű zászlót – jegyezték meg. A Demokratikus Koalíció egy nyitott, sokszínű, befogadó társadalomban hisz. Ezért elítélnek minden kirekesztő, nemi identitás alapján megbélyegző, szélsőséges megnyilvánulást – szögezték le.

Novák Előd hétfőre virradóan a fővárosi önkormányzat épületének homlokzatáról szedte le a kitűzött szivárványos zászlót egy létra segítségével. A zászlótépés után Novákot előállították. A politikus egyébként az őt kérdező rendőrök elől egy alkalommal elszaladt a zászlóval, amit aztán a kukába dobott.

A hétvégén pedig IX. kerület (Ferencváros) önkormányzati épületéről tépte le a szivárványos zászlót az FTC egyik szurkolói csoportja, az Aryan Greens (Árja Zöldek) nevű szervezet tagjai, az eset miatt a rendőrség szombaton elfogta a 30 éves K. Zsoltot. 

Több nem fideszes vezetésű budapesti kerületi önkormányzatra és a fővárosi városházára azért került ki az LMBTQ-közösség zászlaja, mert bár idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt a Pride felvonulás, az önkormányzatok a zászlóval igyekeztek kifejezni kiállásukat a közösség mellett.

Novák Előd hétfői akciója után a Fidesz-közeli sajtó több újságírója elismeréssel írt Novák tettéről. Több lap szerzője is felajánlotta: ha pénzbüntetésre ítélik a Mi Hazánk Mozgalom politikusát, hajlandók kifizetni a büntetés összegét Novák helyett.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Budapest, lmbtq, Mi Hazánk Mozgalom, Novák Előd, szivárványos zászló, Újbuda, XI. kerület, zászló


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest