Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Áder János véleménye már ismert a belarusz helyzetről

Szerző: | 2020. augusztus 19., 13:41 | Belföld, Külföld

A fehérorosz elnökválasztás eredménye elleni tiltakozás Minszkben 2020. augusztus 15-én (Fotó: MTI/EPA/Jauhen Jercsak)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A tüntetőkkel szembeni erőszak beszüntetésére szólították fel a fehérorosz hatóságokat a visegrádi országok (V4) államfői – így Áder János is – közös szerdai közleményükben.

HIRDETÉS - AIP

Az augusztus 9-i, nagy eséllyel elcsalt belarusz elnökválasztás és az azt követő, rendőri brutalitástól hemzsegő tüntetések óta napokig hiába várta a közvélemény, hogy a magyar kormány hivatalosan is elmondja az álláspontját. A „csendet” érdemben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter törte meg kedden, amikor állami kitüntetések és minisztériumi elismerések átadása alkalmából mondott beszédében úgy fogalmazott: „Elborzadva látjuk újra a 2006-os Budapest képeit, ezúttal Fehéroroszországban: a gyülekezési jog lábbal tiprását.”

Az MTI tudósítása szerint most Andrzej Duda lengyel, Milos Zeman cseh, Zuzana Caputová szlovák és Áder János magyar államfő a helyzet békés rendezését szorgalmazta. A V4-ek elnökei egyúttal önmérsékletre szólították fel a külföldi szereplőket, és azt kérték, hogy ne tegyenek olyan lépéseket, amelyek alááshatják Fehéroroszország függetlenségét és szuverenitását.

Közben már zajlik a belarusz helyzettel kapcsolatban összehívott rendkívüli EU-csúcs, a videókonferencián Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz. Előzőleg ő is a visegrádi négyek miniszterelnökeivel egyeztetett.

Címkék: Áder János, Belarusz, belarusz elnökválasztás, belarusz tüntetések, EU-csúcs, Visegrádi Négyek


Washingtonba bevonult a katonaság

Washingtonba bevonult a katonaság

Miközben Biden a terveiről beszélt, Washingtonban már a beiktatása biztosítására készülnek: hétvégétől több amerikai katona lesz a fővárosban, mint Irakban és Afganisztánban együttesen.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest