Erdő Péter: Újra átéljük, hogy Isten kezében vagyunk

Erdő Péter: Újra átéljük, hogy Isten kezében vagyunk

Erdő Péter (Fotó: Ambrus Marcsi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erdő Péter bíboros ünnepi videóüzenetében arról beszélt: remény Jézus Krisztusra építeni az életünket.

Augusztus 20-a öröm és ünnep mindenki számára, akiknek kedves a magyarság sorsa, vagy akik tisztelik azokat az értékeket, amiket Szent István király annak idején megvalósított – erről is beszélt a magyar államalapítás csütörtöki évfordulója kapcsán Erdő Péter bíboros videóüzenetében, amelyet a gondola.hu vett észre.

Erdő Péter arról beszélt, változó időket élünk: átélhettük idén a járványnak, a megszorításoknak, de az újraéledő reménykedésnek is a heteit és hónapjait, és nem tudjuk, hogy mi lesz a következő időkben.

– Újra átéljük, hogy Isten kezében vagyunk, de hát ez az emberiség sorsa, és ez nem szomorúság, hanem remény a számunkra, ha arra építjük az életünket, akire Szent István építette az országát, vagyis Jézus Krisztusra – mondta.

Végül Erdő Péter emlékeztetett: éppen azért, hogy Jézussal találkozhassunk, szervezik 2021. szeptember 5-12. között Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust.