Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Jóváhagyták a képviselők a szabadstrand egy részének eladását Gárdonyban

Szerző: | 2020. augusztus 20., 14:39 | Belföld

A gárdonyi vízpart (Fotó: Magyar Hang/Grimm Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendkívüli testületi ülést tartott szerdán délután a gárdonyi képviselő-testület, amelyen megszavazták, hogy eladják a polgármester által csak resztliként emlegetett, önkormányzati tulajdonú területek egyikét. Egy közvetlenül a vízparton, a szabadstrandon található 800 plusz 1200 négyzetméteres területről van szó.

HIRDETÉS - AIP

Helyi civilek már korábban is tiltakoztak a Velencei-tó partjának beépítése ellen, ennek részeként egy csaknem ötezer aláírást tartalmazó petíciót adtak át Tóth Istvánnak, a város fideszes polgármesterének. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Tóth István a dokumentum átvétele után jövő hétre ígérte, hogy találkozik a civilekkel. A polgármester ugyanakkor, a petíció átvételének napján, azaz hétfőn rendkívüli testületi ülést hívott össze szerdára. A napirendi pontok között szerepelt egy gárdonyi ingatlan eladása, egy másik ingatlant érintő adásvételi szerződés aláírása, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysággal kötendő megállapodás, egy „Forgalomképessé nyilvánítás”, valamint „Egyebek”.

A rendkívüli ülésen hozott döntésekről szerettük volna megkérdezni a polgármesteri hivatalt, ám az – lévén augusztus 20 – zárva van. Az ülésen részt vett Eötvös Pál ellenzéki önkormányzati képviselő is. Mint a Magyar Hangnak elmondta, a tizenkét tagú képviselő-testületből tízen voltak jelen, két ellenzéki és a polgármesterrel együtt nyolc fideszes képviselő. Hozzátette, a nyilvánosságra került meghívóban szereplő napirendi pontok nem hírértékűek, a lényeg az „Egyebek” között bújt meg, ami viszont nem olvasható a város honlapján. 

A képviselők az Egyebekről kedden este e-mailben kaptak tájékoztatást. Az Egyebek/1 napirendi pont a polgármester által csak resztliként emlegetett, eladásra szánt területek egyikéről szól. Ebből 800 négyzetméter a szabadstrand területe és 1200 négyzetméter az odavezető út. A rendkívüli ülésen áldását adta a képviselő-testület az adásvételi szerződés aláírására, így a strand említett nagyságú része most már biztosan magánkézbe kerül.

Az eladási tervek hátterét firtató civilek közül néhányan felvetették, lehet, hogy a gárdonyi önkormányzat annyira szegény, hogy szükség van a tóparti ingatlanok értékesítésére. Mint Eötvös Pál képviselő rámutatott: erről szó sincs, a városnak kifejezetten jók az anyagi körülményei, az országban az élmezőnyben vannak a jólétet illetően. Erre utal az is – tette hozzá – hogy közel ötmilliárdos a költségvetésük. A „resztli” eladására tehát nincs szükség. 

Mint időközben kiderült, Tóth István augusztus 27-én fogadja konzultációra a civileket.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Eötvös Pál, gárdony, szabadstrand, Tóth István, velencei tó


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest