Magyar György: Jövő nyárra áll össze az ellenzéki együttműködés rendszere

Magyar György: Jövő nyárra áll össze az ellenzéki együttműködés rendszere

Ellenzéki összefogás 2019. március 15-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelentős szakmai háttérrel műhelymunka zajlik az ellenzéki együttműködés érdekében, amelynek célja, hogy ne fordulhasson elő újra az, ami 2018-ban, vagyis hogy az ellenzéki pártok egymással szemben induljanak – erről beszélt az ATV Start című műsorában az ellenzéket támogató egyesület, az Ellenzéki Együttműködés (Elegy) nevű szervezet alapítója.

Magyar György felidézte, hogy 2019-ben már működtették a Civil Választási Bizottságot, amely komoly szerepet játszott a budapesti előválasztás lebonyolításában. Erre a háttérre szükség lesz 2022 előtt is. Az Elegy-alapító szerint az előválasztás voltaképpen a Fidesz által megszüntetett első fordulót pótolja, és lehetővé teszi, hogy az ellenzéken belüli értékvitákat le lehessen folytatni még az országgyűlési választás előtt.

– Az előválasztáson induló jelölteknek értéknyilatkozatot kell aláírniuk, amelyben többek között szerepel, hogy az előválasztás leendő győztesét támogatni fogják – hangsúlyozta Magyar György, aki arra számít, hogy egy év múlva ilyenkorra készen fog állni az ellenzéki együttműködés rendszere. Ezen felül az Elegy a mai ellenzéki pártok reménybeli kormányának programjának kidolgozásához is igyekszik szakmai hátteret adni.

Az Elegy nem az ellenzéki pártok mögött vagy ellen, hanem mellettük és az ő érdekükben dolgozik – hangsúlyozta Magyar György.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.