Ez a hazugságok országa

Ez a hazugságok országa

Pálinkás József és Lányi András (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ünnepi interjúnkban szó esik Szent István örökségéről, polgárosodásról és arról is, hogy aki Magyarországon kormányozni akar, annak a jövővel kell foglalkoznia, Orbán Viktor pedig a múlt. Páros interjú Pálinkás Józseffel és Lányi Andrással.

Ami számomra a legfájóbb, hogy ez most a hazugságok országa. Mindenről hazudnak: a kereszténységről, a jogállamról, a biztonságról – erről beszélt interjúnkban Pálinkás József a jelenlegi állapotok kapcsán, egyúttal feltette a kérdést, vajon van megélhetési biztonsága sok millió honfi társunknak?

Lányi András pedig azt is kifejtette, hogy Orbántól soha nem volt idegen az uralomnak ez a gyermetegen brutális felfogása, miszerint hatalom az, hogy mindenki azt csinál, amit „én” akarok.

Annak kapcsán, hogy teljesen kiépült-e már Orbán Viktor rendszere, az MTA egykori elnöke azt fejtette ki, hogy gazdaságilag jelentős mértékben, szellemileg-intellektuálisan viszont nem fog. – Azt nem tudják megcsinálni, hogy a legjobb művészek, írók, egyetemi oktatók mind beálljanak ebbe a sorba. Lányi András ehhez annyit fűzött még hozzá, hogy előbb-utóbb minden türannosz rákényszerül arra, hogy ne bízzon senkiben, és saját maga által is megvetett, rossz minőségű emberekkel vegye körül magát. Igen, ez már a diktatúra. Éppen csak felesleges volna az ellenzéket letartóztatni, egyszerűbb lemocskolni, túlkiabálni, elszigetelni vagy korrumpálni. Ha szigorúan rájuk néznek is teljesen összecsinálják magukat.

Van még értelme a Szent István-i eszményekről beszélni? Van-e 2020-ban Szent István? Ha a nyugati civilizáció válságban van, akkor nem épp Orbánék ideája a helyes, hogy máshol keresik a kapcsolódási pontokat? Milyen Orbán Viktor Magyarországa? Teljesen kiépült már a rendszere? Maradtak még olyan területek, amelyek a szabadság kis szigetei? 2030. augusztus 20-án beszélgethetünk még ugyanilyen körülmények között, vagy a rendszer tovább „fejlődik”, és kiépülhet egy belarusz típusú elnyomó állam? Az ellenzéknek Orbán Viktorral kell foglalkoznia? Érez bármelyikük felelősséget amiatt, hogy a NER kiépülhetett?

A válaszokat és a kétoldalas nagyinterjút elolvashatja a Magyar Hang augusztus 21-én megjelent 2020/34. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/34. számban? Itt megnézheti!