Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Leállhatnak a hivatalok: sztrájkot hirdettek szeptember elejére

Szerző: | 2020. augusztus 21., 08:15 | Belföld

A XVI. kerületi polgármesteri hivatal épülete (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Önkormányzati sztrájkot hirdet szeptember 2-3-4.-re a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

HIRDETÉS - AIP

Mint felhívásukban fogalmaztak, „az elmúlt hónapok kormányzati döntései ellehetetlenítették az önkormányzatok gazdálkodását és ezzel veszélybe sodorták több ezer önkormányzatnál dolgozó munkáját, biztos megélhetését és jövőjét. Az önkormányzatok költségvetését súlyosan érintő kormányzati elvonások miatt elbocsátások lehetségesek. A munkaerőhiány miatt az önkormányzatok számára már most is komoly terhet jelent az ügyfelek, a lakosság kiszolgálása. Az MKKSZ ezért az önkormányzati dolgozók és a közszolgáltatások védelme érdekében 3 napos sztrájkot hirdet!”

Az MKKSZ emellett kampányt is indít, amelyben felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a sürgős ügyeiket intézzék el a sztrájk előtt vagy időzítsék a sztrájk utáni napokra.

A sztrájk követeléseiről és a kampány részleteiről jövő szerdán tart majd sajtótájékoztatót Boros Péterné, az MKKSZ elnöke és Tukacs István, az MKKSZ Budapest III. kerületének alapszervezeti vezetője.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Boros Péterné, MKKSZ, önkormányzat, sztrájk


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest