Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Megsemmisült két horgásztó Zala megyében a heves esőzések miatt

Szerző: | 2020. augusztus 21., 22:24 | Belföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A július végi villámárvíz után a Zala megyei Miháldon és Galambokon mára teljesen eltűntek a horgásztavak, miután átszakadt a gátjuk és kifolyt belőlük a víz – számolt be róla az RTL Híradó. A heves esőzések miatt a gátak megsérültek, és nagy mennyiségű víz távozott.

HIRDETÉS - AIP

A beszámoló szerint jelenleg kiszáradt kagylókat és csigákat látni a kiszáradt mederben Miháldon, ennyi maradt a tóból. A helyi horgászegyesület dolgozik a helyreállításon; az elsődleges becslések szerint azonban a kár meghaladja a 120 millió forintot Miháldon. Az RTL Híradóval Gerő Sándor polgármester közölte, hogy segítséget kértek a térség országgyűlési képviselőjétől és a Belügyminisztériumtól.

A másik érintett település, Galambok polgármestere, Szabó Tamás pedig azt nyilatkozta a csatornának, hogy a településen 250 millió forintra becsülték a károkat. Ráadásul szeptember 30-ig meg kell szüntetniük a maradék tavat is, mivel megsérült az árapasztó, ami a gátrendszer része. Így egy hirtelen lezúduló nagy eső elöntené akár a falut is.

A helyiek igyekeznek összefogni, de a több százmillió forintos kárt egyedül nem tudják helyreállítani, ezért a települések segítséget várnak az újjáépítéshez.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: árvíz, Galambok, halastó, Miháld, villámárvíz, Zala megye


Hogyan kezdődött minden?

Hogyan kezdődött minden?

Graham Lawton a könyvében részletesen bemutatja a ma legelfogadottabb elméleteket a világegyetem, az anyag, a csillagok, a földi képződmények és jelenségek eredetéről, de az élet kialakulásának rejtélyeit is részletezi.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest