Media1: A Rádió 1 egyik munkatársa is koronavírusos

Media1: A Rádió 1 egyik munkatársa is koronavírusos

Stúdió (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pozitív lett a Rádió 1 egyik munkatársának COVID-19 tesztje, így a dolgozók számára a rádió vezetősége azonnali PCR-teszt lehetőséget biztosít – tudta meg a Media1. A portál szerint a folyamatos tesztelés már megkezdődött, az eredmények kézhezvételéig a Rádió 1 mellett a Retro Rádió és a Best FM is otthoni munkavégzésre állt át.

A cég vezetése a tesztek költségét magára vállalta, a munkatársakat a rádió épületében lévő magánkórházban tesztelik.

„Kollégáink egészsége a legfontosabb számunkra, így amint tudomást szereztünk arról, hogy egyikük tesztje pozitív eredményt mutatott, azonnali döntést hoztunk. Munkatársainkat a rádió épületében lévő magánkórházban PCR teszteknek vetjük alá, amelynek eredményéig otthonukból végzik majd a munkáikat. A rádiók működésében és műsorrendjében ez nem okoz változást. A teszteléssel párhuzamosan a szerkesztőségek és irodák fertőtlenítése is megkezdődött” – mondta el Sivák Péter, a rádiók programigazgatója.

A COVID fertőzéssel azonosított kolléga szerencsére jól van, enyhe tünetekkel otthoni izolációban lábadozik – közölte a Rádió 1-et működtető vállalkozás.

A napokban a Miskolci Naplónál (minap.hu) is a koronavírust találtak, emiatt a velük szorosan együtt dolgozó Miskolc Televízió rendkívüli műsorrend szerint működik.