Egy család tragédiája a vírus árnyékában

Egy család tragédiája a vírus árnyékában

Csipkés Sándor édesapjával (Fotó: Csipkés Sándor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus a legtöbb magyar családnak csupán kellemetlenséget okozott. Csipkés Sándor jazz-zongoristának viszont romba döntötte az életét. Hasonló sors talán senki másnak nem jutott Magyarországon: az egész családja megbetegedett, édesapja meg is halt a járvány következtében.

A Dunapark kávéház zongorája március óta néma. A zongorista, Csipkés Sándor hosszú idő után először látogatott ide – a kedvemért, hogy beszélgessünk. Tizenkilenc éves kora óta játszik éttermekben, kávézókban, több mint egy évtizedet töltött el a Dunaparkban.

(...)

A karanténrendelet miatt a Dunapark lehúzta a redőnyt, Csipkés Sándor pedig elvesztette az állását. Felesége nem vállalhatott munkát, mert oxigénhiánnyal született négyéves kisfiuk egész embert igényel; kezelésekre kell járniuk, ráadásul az óvodák is bezártak. Szobafestésből tartotta el a családot.

(...)

Idősebb Csipkés Sándort március 13-án vitte haza fia a Péterfy Sándor utcai Kórházból, ahol két hétig kezelték, beállították a gyógyszereit. Cukorbeteg volt, hat éve élt pacemakerrel. – Hazatérésünk előtt egy nappal betettek a kórterembe egy külföldről érkezett lázas, köhögő beteget. Édesapám másnap otthon pihent, estefelé ő is elkezdett köhögni. Vasárnap rosszabbul volt.

(...)

Hamarosan a család többi tagján is jelentkeztek a tünetek. A fiatal zongoraművész édesanyja és felesége is belázasodott; az anya tesztje pozitív volt, feleségével nem közölték a végeredményt. Mindkettőjüknek a veséje, az oldala fájt, nehézlégzésük volt, a teljes erőtlenségben szinte mozgásképtelenné váltak. Négyéves fia hirtelen lett rosszul.

(...)

A család tortúrájáról és idősebb Csipkés Sándor haláláról a Magyar Hang augusztus 21-én megjelent 2020/34. számában olvashat bővebben.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/34. számban? Itt megnézheti!