Koronavírus: 91 újabb fertőzött itthon

Koronavírus: 91 újabb fertőzött itthon

Koronavírus térkép 2020. augusztus 27. (Forrás: koronavirus.gov.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint négy hónapja nem volt annyi új fertőzött egyetlen nap alatt, mint az elmúlt 24 órában. A csütörtökön reggel nyilvánosságra hozott friss adatok szerint ugyanis 91 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Utoljára április 24-én volt 99 új beteg egy nap alatt, azóta végig 90 alatt volt ez a szám. A járvány kezdete óta egyébként ez a nyolcadik legmagasabb adat.

A koronavírus hazai megjelenése óta összesen már 5379 embernél azonosították a fertőzést. Az elmúlt 24 órában áldozatot nem követelt a vírus, így az elhunytak száma változatlanul 614.

Az aktív fertőzöttek száma ismét ugrott egyet, már 1000 felett van, szám szerint 1008. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírusról való tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalon arra hívják fel a figyelmet, hogy ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.  A kormány pénteken tárgyalja a további szükséges intézkedéseket.

Azt javasolták, hogy továbbra is kerüljék az emberek azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet, a maszkot viseljék az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérik, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.  Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.