Közleményben jelentette be új stábjának felállását az Index

Közleményben jelentette be új stábjának felállását az Index

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményben jelentette be az Index új vezetése, hogy felállt az új stáb. Azután kellett új embereket verbuválni, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő kirúgása után lényegében az összes újságíró és szerkesztő beadta felmondását.

A 444.hu cikke szerint a közlemény túl sok újdonságot nem tartalmaz.

A hírportál kommünikéjében az olvasható, hogy „az elmúlt hetekben kiemelt közéleti és médiaérdeklődés mellett zajlott az Index szerkesztőségében végbement változás, amely során a korábbi szerkesztőség döntő többsége az újság elhagyása mellett döntött. A tulajdonos és a vállalat menedzsmentjének továbbra is a legfontosabb célja az újság független szellemiségének és egyedi hangvételének megőrzése, amely érdekében megkezdődött a szerkesztőség újjáépítése".

Mint írták, az újjáépítésnek fontos, első szakasza zárult le a napokban, és ennek keretén belül felállt az Index új lapvezetése. Az újság vezetésére az igazgatóság elnöke korábban Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, aki vezérigazgató-főszerkesztőként kezdi majd meg az operatív munkát.

Az új lapvezetés:

  • Szombathy Pál, vezérigazgató-főszerkesztő (korábban a Magyar Televízió - A Hét főszerkesztője, a Magyar Hírlap főszerkesztője, az Á la carte műsorvezetője, valamint a Digisport Reggeli Start műsorvezetője)
  • Sztankóczy András, stratégiai igazgató-vezető szerkesztő (korábban a Magyar Rádió - hírigazgatója, a Magyar Hírlap főmunkatársa, a Heti Válasz főmunkatársa)
  • Kitzinger Szonja, gazdaságért-kultúráért-szórakozásért felelős főszerkesztő-helyettes (korábban a Magyar Rádió, a Figyelő és a Marquard Media munkatársa)
  • Balogh Ákos Gergely, szervezetfejlesztésért felelős főszerkesztő-helyettes (a Corvinus Egyetem tanára, volt kommunikációs igazgatója, Mandiner alapító főszerkesztője)
  • Fekete-Szalóky Zoltán, hírigazgató (18 éven át az Inforádió felelős szerkesztője)

Azt is írták, hogy már a napokban közel harminc új munkatárs kezdi meg a szerkesztőségi munkát, rovatvezetők, vezető szerkesztők és számos újságíró. – A lapvezetés számára fontos, hogy azzal a sokszínű, minőségi tartalommal találkozzanak az olvasók, amit az évek során megszokhattak, és aminek köszönhetően az Index piacvezető sajtótermékké vált – tették hozzá.