Megkérdezték Müller Cecíliát, javasolja-e a kötcsei piknik megtartását (Frissítve: Nem tartják meg)

Megkérdezték Müller Cecíliát, javasolja-e a kötcsei piknik megtartását (Frissítve: Nem tartják meg)

Bencsik János (Fotó: Bankó Gábor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Müller Cecíliánál érdeklődött Bencsik János, javasolja-e a kötcsei piknik megtartását. A független parlamenti képviselő a Facebook-oldalán elevenítette fel, hogy egyre-másra mondják le a zenei és kulturális tömegrendezvényeket, ahogy az Ünnepi Könyvhét is elmarad. Utóbbi szervezői az országos tiszti főorvos véleményét kérték ki, aki nem javasolta a megtartást.

Ezen a héten a Tranzit fesztivált kellett lemondani, miután a szervezők közt is felütötte fejét a koronavírus. Nem sokra rá viszont kiderült, hogy nemcsak róluk, hanem szinte a teljes kormányról van szó. Egy zsófiapusztai magánrendezvényen vett részt számos kormánypárti politikus, ami után Hollik István rosszul érezte magát, koronavírus-fertőzést állapítottak meg nála. Hatósági házi karanténba került Orbán Balázs, Gulyás Gergely, Hende Csaba, Nacsa Lőrinc és Varga Judit is, bár utóbbi azt mondta, hétfőn találkozott egy fertőzöttel. Közben kiderült, hogy Trócsányi László volt igazságügyi miniszter is elkapta a fertőzést.

Csütörtökön az ATV.hu-nak arról beszéltek kormánytagok, hogy a szezonnyitó kötcsei piknik „még tartja magát.” A rendezvényt hagyományosan szeptember elején tartják meg, a politikusok mellett pedig az értelmiségi holdudvar is részt szokott rajta venni.

„A mai napon levélben fordultam a leginkább illetékes személyhez, Müller Cecília országos tiszti főorvoshoz. Arról kértem tájékoztatást, hogy álláspontja szerint meg lehet-e felelősen szervezni úgy az eseményt, hogy azon minden résztvevő egészsége biztosított legyen. Kíváncsian várom a választ, amelyet természetesen meg fogok osztani az oldalamon” – írta Bencsik János a Facebook-oldalán.

Frissítés (15:57): Az ATV.hu-t pénteken már arról tájékoztatták kormányzati források: „Kötcse is elesett”, mégsem tartják meg a szeptemberi rendezvényt. Pedig a terv az volt, hogy Orbán Viktor szezonnyitó beszédet mond majd a Dobozy kúrián.