Díjmentesen visszatéríti a MÁV a szeptemberre megváltott nemzetközi jegyek árát

Díjmentesen visszatéríti a MÁV a szeptemberre megváltott nemzetközi jegyek árát

Flirt motorvonat utasterét fertőtlenítik a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a Keleti pályaudvaron 2020. március 19-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Díjmentesen, célországtól függetlenül visszatéríti a szeptemberre megváltott nemzetközi jegyek árát a MÁV-START azoknak, akik lemondanak az utazásról a kormány által pénteken hozott nemzetközi utazások korlátozására vonatkozó intézkedések miatt – közölte a MÁV-Start szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint, ha az utazó menettérti utazásra váltott jegyeket, de a visszaúti menetjegy érvénytartama szeptember 30-a után kezdődik meg, a visszaúti menetjegyet is visszatérítik.

Jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utazók a visszatérítési kérelmüket. Ezt elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel [at] mav-start [dot] hu címen, vagy az Ügyfélszolgálat alábbi aloldalán. A vasúttársaságnál hozzátették: továbbra is folyamatosan figyelik a járványügyi helyzetet, és vizsgálják a további intézkedések meghozatalát.

Ahogy azt a tegnapi kormányinfón – két negatív koronavírus teszt után megjelenő – Gulyás Gergely illetékes miniszter bejelentette: a kormány pénteki döntése szerint szeptember elsejétől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig – vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni – karanténba kell vonulniuk.