Elmarad az idei kötcsei Polgári Piknik

Elmarad az idei kötcsei Polgári Piknik

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2018. Szeptember 8-án. Mellette Balog Zoltán, az alapítvány kuratóriumi elnöke (b) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmarad az idei kötcsei pikni. Idén lett volna a 20. alkalom, de fontosabb a biztonság, írja Facebook-posztjában Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke.

Az Origo által is idézett egykori emberi erőforrások miniszter szerint „Kötcse marad immár majdnem húsz éve a polgári, nemzeti keresztény tábor találkozóhelye. Idén rendeztük volna meg 20. alkalommal a Pikniket. De ma fontosabb a biztonság, s ezért úgy döntöttünk, az idei Találkozót nem tartjuk meg. Bízunk benne, hogy mihamarabb eljön az idő, amikor újra találkozhatunk a Dobozy kúria kertjében. Addig is vigyázzunk egymásra és magunkra!”

Polgári Magyarországért Alapítvány

Kötcse marad immár majdnem húsz éve a polgári, nemzeti keresztény t... ábor találkozóhelye. Idén rendeztük volna meg 20. alkalommal a Pikniket. De ma fontosabb a biztonság, s ezért úgy döntöttünk, az idei Találkozót nem tartjuk meg. Bízunk benne, hogy mihamarabb eljön az idő, amikor újra találkozhatunk a Dobozy kúria kertjében.

Ahogy arról már szerdán is írtunk, mivel a szervezők között koronavírus-fertőzöttet találtak, elhalasztották a másik simert Fidesz-közeli rendezvényt, a Tranzit fesztivált. Ezzel párhuzamban pénteken vált ismertté, hogy a kormány több tagja is koronavírusos lett, vagy kötelező házikaranténba került, miután találkozott olyan személlyel, akiről később kiderült, elkapta a betegséget.

Elsőként Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója jelezte, koronavírusos lett egy múlt heti, a Balaton-felvidéki – a kormányközeli Alapjogokért Központ által szervezett – magánrendezvény után. Gulyás Gergely miniszter tájékoztatása szerint azon a rendezvényen a kormányrtagok közül csak ő, és Varga Judit igazságügyi miniszter volt jelen, utóbbi azonban nem került kapcsolatba Hollik Istvánnal.

A hírek szerint azonban Varga is karanténba került, mert találkozott a koronvírusos hivatali elődjével, a jelenleg EP-képviselő Trócsányi Lászlóval. Gulyás miniszter is házi karanténba került, ám ő két negatív tesztet követően engedélyt kapott a tiszti fővorvostól, hogy részt vegyen a pénteki kormányinfón. Gulyás Gergely mellett egyébként három államtitkár (Orbán Balázs, Kovács Zoltán és Dömötör Csaba), valamint Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője is otthoni karanténba került. Hende Csaba frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője is házi karanténba került, ám mindkettejük tesztje negatív lett.