Jakab Péter: Viszlát kétharmad! – Videóval

Jakab Péter: Viszlát kétharmad! – Videóval

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kúria pénteki ítélete alapján nem indulhat a Jobbik színeiben a Borsod 6-os számú választókerületében sorra kerülő időközi országgyűlési választáson Bíró László, a párt politikusa. Az ellenzéki pártok azonban összezártak, így a Jobbik helyett az összes többi ellenzéki párt jelöltje lesz Bíró László.

Mint Jakab Péter pártelnök szombati Facebook-videójából kiderül, Bíró László szombaton hivatalosan is átvette az aláírásgyűjtéshez szükséges íveket. Bíró arról is beszél, hogy most „ő szeretné megkötni a választókkal azt a szövetséget, amely „elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a kétharmadot, a karhatalmat meg tudjuk törni, most 2020-ban”. 

Jakab Péter szerint az elmúlt egy hétben a Fidesz mindent elkövetett azért, hogy Bíró László ne lehessen közös ellenzéki jelölt az október 11-én tartandó időközi választáson. (Erre azért kerül sor, mert a térséget addig a parlamentben képviselő fideszes Koncz Ferenc tragikus motorbalesetben elhunyt.) A Jobbik elnöke látja, hogy a „piszkos munkát a fideszes Nemzet Választási Bizottság és a fideszes Kúria elvégezte, így elérték, hogy a Jobbik logója nem lehet ott a szavazólapon”.

https://www.facebook.com/watch/?v=396832431296037

Ennek előzménye, hogy a Fidesz panaszára a Nemzeti Választási Bizottság azért vonta vissza a Jobbik jelölőszervezetként való bejegyzését a tiszaújvárosi székhelyű választókerületben, mert úgy látta, hogy a párt bejelentését intéző képviselőnek – Gyöngyösi Márton elnökhelyettesnek – már nem volt érvényes megbízatása a szervezet képviseletére. Ezt a határozatot pénteken a Kúria is helybenhagyta, ebben a cikkünkben részletesen elmagyaráztuk a döntés mögötti jogi hátteret.

Jakab hangsúlyozta, hogy ennek ellenére az ellenzék összefogott, és a közös küzdelem eredményeként szombaton hivatalosan is elindulhatott az ajánlásgyűjtés Bíró László neve mellett. Mint hozzátette, nemcsak október 11-én szeretnének nyerni, hanem azt a küzdelmet is, melynek eredményeként lebonthatják a Fidesz-kétharmadot. Külön jó hír, hogy már több százan jelentkeztek aktivistának, szavazatszámlálónak a felháborodás hatására. A videóban a Jobbik azt ígéri, hogy aktivistáik és Bíró László minden településre eljutnak a következő 43 napban.