Negatív lett Kovács Zoltán államtitkár koronavírustesztje is

Negatív lett Kovács Zoltán államtitkár koronavírustesztje is

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján 2020. március 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negatív lett Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár második koronavírustesztje, írja az MTI. Kovács Zoltán a Facebook-oldalán felidézte, egy hétvégi rendezvényen találkozott Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akiről később kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje.

– Az egészségügyi szakemberek és a hatóságok vizsgálatáig házi karanténba vonultam, ami alól a második negatív teszt után, az illetékes hatóság előírásait szigorúan betartva mentesültem – írta az államtitkár. Egyúttal köszöntet mondott a járványügyi szakemberek profi, gyors és együttműködő munkájáért.

A kormányba berobbant koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón még azt mondta, az ominózus rendezvényen, ahol Hollik István is ott volt, csak ő és Varga Judit igazságügyi miniszter vett részt, utóbbi azonban nem futott össze a Fidesz koronavírust elkapó kommunikációs igazgatójával. A kormánytagok közül Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, jelenleg EP-képviselő is koronavírusos lett – és házi karatnénba került Kovács Zoltánon kívül még két államtitkár, ahogy többek között Hende Csaba volt honvédelmi miniszter, jelenlegi frakcióvezető-helyettes, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője is.

Közben a Tranzit fesztivál után a járványügyi elővigyázatosság miatt egy másik Fidesz-közeli rendezvényt, a kötcsei Polgári Pikniket is lemondták. A mai kormányzati tájékoztató szerint egyébként az elmúlt 24 órában 158 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon; a betege száma kzben világszerte megközelíti a 25 millió főt.