Terhességi tesztre, gyerekjátékokra ment a kampánypénz, felfüggesztett kapott a képviselő-jelölt

Terhességi tesztre, gyerekjátékokra ment a kampánypénz, felfüggesztett kapott a képviselő-jelölt

A Magyar Államkincstár épülete a főváros XIII. kerületében, a Váci úton, az Árpád hídnál (Fotó: MTVA/Bizományosi/Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt ítélt egy év hat hónap, két évre felfüggesztett börtönre egy 36 éves férfit a kaposvári bíróság – írja cikkében a Népszava.

A lap által idézett kaposvári ügyészség vádirata szerint a vádlott egy parlamenten kívüli párt képviselőjelöltjeként indult a 2018-as országgyűlési választásokon. Ahogy minden induló, ő is felvette az egymillió forintos kampánytámogatást, mely a kampány során a kampánytevékenységgel összefüggő dologi kiadások finanszírozására fordítható, és annak felhasználásáról a jelölteknek elszámolást kell benyújtani a Magyar Államkincstárral történt megállapodás szerint.

A férfi be is nyújtotta elszámolását, azonban a számlák alapján a támogatásból több mint 750 ezer forintért családja részére vásárolt élelmiszert, gyerekjátékokat, ruhákat, gyógyszert, terhességi tesztet és ékszereket vett, megkárosítva ezzel a költségvetést. A bíróság a vádirattal megegyezően mondta ki bűnösségét, s ítélte jogerősen felfüggesztett börtönre.