Megjelent a koronavírus egy óbudai óvodában – 70 gyerek lehet érintett

Megjelent a koronavírus egy óbudai óvodában – 70 gyerek lehet érintett

Óvoda - Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pozitív lett a koronavírus-tesztje az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának. Az intézmény csaknem összes munkatársa és 70 gyerek is érintett lehet.

A két tagintézménnyel működő Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójánál is pozitív lett a koronavírus-teszt – közölte a III. kerületi önkormányzat. Mindhárom pedagógus tünetmentes, de azonnal hatósági házi karanténba kerültek. Mivel a szeptemberi tanévkezdésre készültek, az intézmény csaknem összes munkatársa érintett lehet, illetve körülbelül 70 gyerek, akik augusztus utolsó két hetében jártak az óvodában.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda most bizonytalan ideig zárva tart, a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tiszti főorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását.

Azok, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi intézményben kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján. Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti.

Kiss László mindenkit a járványügyi higiéniai előírások szigorú betartására kér, ha pedig valaki tüneteket észlel magán, haladéktalanul értesítse a körzeti orvosát, aki a további teendőkről fogja tájékoztatni, mondta el a polgármester.