Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Felére csökkentik az L. Ritók Nóra-féle alapítvány támogatását

Szerző: | 2020. augusztus 31., 15:22 | Belföld

L. Ritók Nóra (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eddigi 17 millió helyett csak 8,5 millió forint többlettámogatást kap az új tanévben az L. Ritók Nóra-féle Igazgyöngy Alapítvány művészeti iskolája, ahol többnyire hátrányos helyzetű, roma gyerekeket tanítanak.

HIRDETÉS - AIP

L. Ritók Nóra Facebook-posztja szerint „az értesítés a járványhelyzettel indokolja a csökkentést, egyben felajánlja, hogyha nem tudjuk fenntartani az iskolát, ott a lehetőség az államnak való átadásra”. Mint írta, hiába a magas szintű pedagógiai munka, hiába a hazai és nemzetközi egyetemi partnerség, hiába a helyi együttműködések az iskolarendszeren belül is, hiába a határon túli magyar pedagógusok módszertani fejlesztése, hiába az együttműködés az Oktatási Hivatallal. – Fűnyíróelv van, és bekényszerítés az állami rendszerbe – közölte.

HIRDETÉS - AIP

Szavai szerint „most itt tartunk megint”. – A nagy demokratikus vívmány, az iskolaalapításról és fenntartásról átértelmeződött. Ebben kell most gondolkodnunk, hogy meddig tudunk működni, ebben a feltételrendszerben – közölte. Majd kérdéseket sorolt: Csökkentsük-e a tanulólétszámot, vagy más területtől vegyük el a hiányzó összeget? Hogy feladjuk-e, vagy küzdjünk tovább az iskolánkért? A szektorsemlegességért? A gyermekközpontú pedagógiáért? A leszakadó társadalmi csoportok gyerekeiért? Egy esélykiegyenlítő oktatásért? – Mi sem bírjuk a végtelenségig – fűzte hozzá.

A kormány nem először vonja meg vagy csökkenti egyes iskolák számára korábban biztosított támogatást, vagy annak egy részét. Ahogy néhány napja a Magyar Hang is megírta, a mostani tanévtől csökkenti, jövőre pedig teljes egészében megvonja a kormány a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskoláitól. Arról az Iványi Gáborról van szó, aki megkeresztelte Orbán Viktor két legnagyobb gyermekét.

Címkék: Igazgyöngy Alapítvány, Iványi Gábor, kiegészítő támogatás, L. Ritók Nóra, Magyar Evangéliumi Testvérközösség


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest