HIRDETÉS
HIRDETÉS

Felére csökkentik az L. Ritók Nóra-féle alapítvány támogatását

Szerző: | 2020. augusztus 31., 15:22 | Belföld

L. Ritók Nóra (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az eddigi 17 millió helyett csak 8,5 millió forint többlettámogatást kap az új tanévben az L. Ritók Nóra-féle Igazgyöngy Alapítvány művészeti iskolája, ahol többnyire hátrányos helyzetű, roma gyerekeket tanítanak.

L. Ritók Nóra Facebook-posztja szerint „az értesítés a járványhelyzettel indokolja a csökkentést, egyben felajánlja, hogyha nem tudjuk fenntartani az iskolát, ott a lehetőség az államnak való átadásra”. Mint írta, hiába a magas szintű pedagógiai munka, hiába a hazai és nemzetközi egyetemi partnerség, hiába a helyi együttműködések az iskolarendszeren belül is, hiába a határon túli magyar pedagógusok módszertani fejlesztése, hiába az együttműködés az Oktatási Hivatallal. – Fűnyíróelv van, és bekényszerítés az állami rendszerbe – közölte.

Szavai szerint „most itt tartunk megint”. – A nagy demokratikus vívmány, az iskolaalapításról és fenntartásról átértelmeződött. Ebben kell most gondolkodnunk, hogy meddig tudunk működni, ebben a feltételrendszerben – közölte. Majd kérdéseket sorolt: Csökkentsük-e a tanulólétszámot, vagy más területtől vegyük el a hiányzó összeget? Hogy feladjuk-e, vagy küzdjünk tovább az iskolánkért? A szektorsemlegességért? A gyermekközpontú pedagógiáért? A leszakadó társadalmi csoportok gyerekeiért? Egy esélykiegyenlítő oktatásért? – Mi sem bírjuk a végtelenségig – fűzte hozzá.

A kormány nem először vonja meg vagy csökkenti egyes iskolák számára korábban biztosított támogatást, vagy annak egy részét. Ahogy néhány napja a Magyar Hang is megírta, a mostani tanévtől csökkenti, jövőre pedig teljes egészében megvonja a kormány a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskoláitól. Arról az Iványi Gáborról van szó, aki megkeresztelte Orbán Viktor két legnagyobb gyermekét.

Címkék: Igazgyöngy Alapítvány, Iványi Gábor, kiegészítő támogatás, L. Ritók Nóra, Magyar Evangéliumi Testvérközösség


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#032 Lányi András – Kudarcról kudarcra a győzelem felé

#032 Lányi András – Kudarcról kudarcra a győzelem felé

Környezeti katasztrófák, globalizáció, totális ellenőrzés: az elmúlt száz évben túltoltunk pár biciklit. Ezekről most le lehet szállni.

Pin It on Pinterest