Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Két éve lezárták a strandjukat, telerakták törülközővel a kerítést

Szerző: | 2020. augusztus 31., 10:04 | Belföld

Az ominózus strand a Fertő tónál (Fotó: Fertő tó Barátai Facebook-csoport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Július végén a Magyar Hang nyomtatott változatában egész oldalas riportban számoltunk be arról, hogy a Fertő tó magyar szakaszára tervezett kormányzati gigaberuházás miatt – amely még el sem kezdődött – immár két éve kerítés fogadja a Sopron-környéki strandolni vágyókat. A helyi civilek tiltakozása ellenére a kormány egy óriási luxusszállodát és több száz hajó befogadására alkalmas kikötőt tervez, lebetonozva a fél tópartot.

HIRDETÉS - AIP

Augusztus elején azt is megírtuk, húsz ország harminc civil szervezete küldött levelet az UNESCO Világörökségi Központ igazgatójának Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize, vagyis a Fertő tó védelme értelmében.

A Fertő tó Barátai elnevezésű helyi civil mozgalom a nyár utolsó hétvégéjére, augusztus 30-ra hirdette meg a Fertő tő napját. Mivel a NER nem kedveli a civil mozgalmakat, egy magánterületen, a Mithrász Vendéglő mögötti mezőn a strand múltjáról, a fejlesztés lehetőségeiről beszélgettek környezetvédelmi szakértők, civil hozzászólok, különböző területek szakemberei segítségével, testvérszervezetük, az osztrák Freunde des Neusiedlersees képviselőinek jelenlétében.

Aztán lesétáltak a strandhoz, ahova senki nem mehet be (amikor mi ott jártunk, a biztonsági őr csak a hajókikötőbe engedett be, és azt mondta, ha fürdeni merünk, ránk hívja a rendőrséget), és színes strandlepedőikkel telerakták a kerítést, amelyt immár két éve zárja el előlük a fürdési lehetőséget. A törülközőkkel üzenni akartak annak, akit illet: szívesen strandolnánk a strandjukon, és nem értik miért zárják el előlük ezt a lehetőséget.

Címkék: beruházás, demonstráció, Fertő tó, strand, tiltakozás


A spanyolok rendesen megszórták a magyarokat

A spanyolok rendesen megszórták a magyarokat

Megszakadt a veretlenségi sorozat, 36-28-ra lelépték a mieinket az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon. A nyolcaddöntőben a franciák várnak a válogatottra. Ott sokkal többre lesz majd szükség a legjobb négybe jutásért.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest