Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Több magyar városban is emelkedik a koronavírus-koncentrációja a szennyvízben

Szerző: | 2020. szeptember 01., 11:12 | Belföld, Featured

A bukaresti Marius Nasta Tüdőgyógyászati Intézet a koronavírus idején (Fotó: recorder.ro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen hét város érintett a romló tendenciában, igaz, még ezeken a helyeken is alacsonynak minősül a vírus-koncentrációja a szennyvízben.

HIRDETÉS - AIP

Az ország több pontján is emelkedő tendenciát mutatott a koronavírus-koncentrációja a szennyvízben a múlt héten, vagyis az év 35. hetében – vette észre a Magyar Hang a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) oldalán. Összesen hét város érintett a romló adatokban – bár még ezeken a helyeken is alacsonynak minősül a vírus-koncentrációja – ezek az alábbiak: Békéscsaba, Budapest déli és központi területei, Debrecen, Eger, Miskolc, Pécs és Székesfehérvár. Ugyanakkor az NNK által vizsgált további tizenkét városban stagnál a vírus koncentrációja.

A szennyvíz vizsgálata azért fontos, mert az abból kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

Kedden egyébként 118 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, vagyis jelenleg az aktív fertőzöttek száma 1820 fő. Az, hogy az utóbbi hetekben nőtt a fertőzöttek száma, részben összefügghet azzal, hogy a korábbiaknál többet tesztel Magyarország, erről itt írtunk részletesebben.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Eger, koronavírus, koronavírus-járvány, Miskolc, NNK, Pécs, Székesfehérvár, szennyvíz


NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest