Media1: Eltűnt a képernyőről Németh Balázs, nézeteltérés lehet a háttérben

Media1: Eltűnt a képernyőről Németh Balázs, nézeteltérés lehet a háttérben

A Magyar Televízió (MTV) Kunigunda utcai székháza Budapesten (Fotó: MTI / Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszabb ideje nem látható az M1 képernyőjén Németh Balázs, nézeteltérés állhat a háttérben – tudta meg a Media1. A közmédiás informátorok a lap megkeresésére először azt mondták: kollégájuk csupán hosszú nyári szabadságra ment. Ez viszont a Media1 információi szerint egy ideje véget ért, a műsorvezető mégsem tért vissza.

A lap elérte Némethet, aki viszont mikor meghallotta a kérdéseket, azt mondta, nem nyilatkozhat. Ehelyett inkább az MTVA sajtóosztályához irányította az érdeklődőt.

A megadott telefonszámon az a válasz érkezett, hogy csak írásban fogadnak el kérdéseket. Ez megtörtént, de egyelőre nem kapott a Media1 választ.

A lap az ügyre rálátó forrásból úgy értesült, hogy Németh továbbra is állományban van, de egy a vállalaton belüli vita miatt nincs jelenleg képernyőn. Úgy tudni, nem tervezi a felmondását, inkább szeretné megoldani a konfliktust MTVA-s főnökeivel.

Németh a csatorna 2015-ös hírtelevízióvá alakulása óta az M1 egyik legismertebb arca. Sajátos hangnemű kommentárjai rendre nagy visszhangot kapnak, ahogy amiatt is bírálták, mert magánvállalkozása dohánybolti koncessziós joghoz jutott. Németh Balázs apja egyébként Németh Lajos meteorológus.

Címkék: MTVA, M1, Németh Balázs