Transznemű karakter lesz a Star Trekben

Transznemű karakter lesz a Star Trekben

Fotó: Getty Images

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Most először lesz transznemű, illetve „nem-bináris” karakter a Star Trekben – derült ki a BBC cikkéből. A producerek szerdai bejelentése szerint ezek az új szereplők a Star Trek: Discovery harmadik évadában lesznek láthatóak.

A transznemű karaktert az ugyancsak transznemű Ian Alexander fogja játszani, ahogy a „nem-binárist” egy olyan színész, aki ezt vallja magáról: Blu del Barrio. Az általa megformált szereplőnek Adira lesz a neve. Del Barrio azt mondta, amikor megkeresték a szereplehetőséggel, akkor még a barátai és családja nagy részének sem mondta el, hogy ő nem-bináris. Így ezt a felkérést jelzésnek is tekintette, hogy nyugodtan vállalja fel magát.

Az egyik producer közlése szerint a sci-fi mindig is küldetésének tekintette, hogy láthatóvá tegye az alulreprezentált közösségeket.

A Star Trek mostanában szeret bevezetni hasonló kisebbségi karaktereket. Így nemrég köszöntötték a széria első meleg párját, míg Sonequa Martin-Green lehetett az első fekete nő, aki főszerepet kapott egy Star Trek-sorozatban.