HIRDETÉS
HIRDETÉS

Publicus: Karácsony és Márki-Zay is népszerűbb Orbánnál

Szerző: | 2020. szeptember 04., 16:51 | Belföld

Politikusok népszerűsége 2020. augusztus (Forrás: Pubilcus Intézet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Úgy tűnik, ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz a kormánypártok leváltására készülő ellenzéki pártok, úgy lépdelnek felfelé a népszerűségi listán az ellenzéki politikusok.

A Publicus Intézet legfrissebb felmérése szerint – amelyet a Népszava ismertet – közülük ketten is beérték, sőt meg is előzték a népszerűségi listát hosszú ideig vezető Orbán Viktort. A listavezető, 49 százalékkal, a Párbeszéd jelöltjeként tavaly ősszel Budapest főpolgármesterévé választott Karácsony Gergely, tőle egy százalékponttal elmaradva második Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik alapítója. A miniszterelnök csak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára léphetett fel 45 százalékos népszerűségével. Dobrev Klára (DK) a negyedik 42, majd Fekete-Győr András (Momentum) és Kunhalmi Ágnes (MSZP) következik 40, illetve Jakab Péter (Jobbik) 39 százalékkal.

A fenti sorrend kicsit átalakul, ha a pártok népszerűségét tekintjük. A biztos szavazók között 48 százalékkal a Fidesz messze a legnépszerűbb, a második – és egyben legerősebb ellenzéki párt – a Demokratikus Koalíció 14 százalékkal, amelyet fej-fej mellett 10 százalékkal a Momentum és az MSZP követ, majd a Jobbik következik 8 százalékkal. Az ellenzéki összefogás két legkisebb pártja, a Párbeszéd és az LMP népszerűsége 2-2 százalékos, csakúgy, mint a Kétfarkú Kutya Párté és a Mi Hazánk mozgalomé.

Címkék: Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Fidesz, Honvédkórház, Jakab Péter, Jobbik, Karácsony Gergely, Kétfarkú Kutyapárt, Kunhalmi Ágnes, Mi Hazánk Mozgalom, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Momentum, MSZP, Orbán Viktor


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#032 Lányi András – Kudarcról kudarcra a győzelem felé

#032 Lányi András – Kudarcról kudarcra a győzelem felé

Környezeti katasztrófák, globalizáció, totális ellenőrzés: az elmúlt száz évben túltoltunk pár biciklit. Ezekről most le lehet szállni.

Pin It on Pinterest