Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Jakab Ferenc: Felesleges hullámokról beszélni, a lényeg, hogy van-e fertőzés és járvány, vagy nincs

Szerző: | 2020. szeptember 05., 20:51 | Belföld

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának munkatársa nukleinsav kivonást végez egy biztonsági fülkében a központ laboratóriumában Pécsen 2020. április 18-án. A laboratóriumba Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyéből érkeznek minták (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még akkor készített interjút a Piac & Profit a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának vezetőjével, Jakab Ferenccel, amikor minimális volt a fertőzöttek növekedése, ám azóta beigazolódott a professzor véleménye – írja az interjút szemléző mfor.hu.

HIRDETÉS - AIP

„A második hullám kezdetét az jelzi, ha hirtelen ugrásszerű növekedés tapasztalható a fertőzöttek számában, de a napi 20-30-40 új megbetegedés még nem tekinthető annak” – mondta Jakab augusztus 24-én.

Azóta az utóbbi időben naponta több száz embert diagnosztizálnak koronavírussal, és sorra dőlnek a rekordok, tehát itt a második hullám, bár ezt a kifejezést nem szereti a szakember, szerinte ez ennél jóval egyszerűbb.

„Felesleges hullámokról beszélni, a lényeg, hogy van-e fertőzés és járvány, vagy nincs? Amíg Magyarországon van vírus, és beavatkozás nélkül elterjedhet, addig járványveszély van, magasabb fertőzöttségi számoknál pedig járvány” – jelenti ki a virológus.

De amit ennél jóval fontosabbnak és veszélyesebbnek tart, az a vírustagadók tábora, amikor hozzá nem értő emberek osztják az igét a koronavírusról, amely az influenzánál jóval több szövődményt tud okozni. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Jakab Ferenc, koronavírus-járvány, második hullám


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest