DK: Több Adria a haveroknak, kevesebb vasút a magyaroknak

DK: Több Adria a haveroknak, kevesebb vasút a magyaroknak

Két Intercity-szerelvény a budapesti Nyugati-pályaudvaron (Fotó: Metrophil/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint ingázók ezreinek lehetetlenül majd el a munkába, iskolába járása a Budapest–Hatvan vasútvonalon, a magát vasútbarátnak nevező kormány járatmegszüntetései miatt – mondta a párt szóvivője vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott, hiába az utasok, a lakosok vagy a civilek tiltakozása, a „MÁV elnöke, a Szijjártóhoz hasonlóan egy Fidesz-közeli oligarcha luxusjachtján rendszeresen az Adrián hajózgató Homolya Róbert eddig válaszra sem méltatta az elégedetlenkedőket”.

A DK szóvivője azt kérdezte, hol vannak a két évvel ezelőtt 180 milliárd forintból beígért fejlesztések, a modern vasúti kocsik, a megbízható, európai vasúti közlekedés.

„Úgy látszik, hogy ez a fideszes tempó és ez a fideszes stílus: amíg a korábban közlekedési államtitkárként tevékenykedő MÁV-vezér, Homolya Mészáros üzlettársának adriai hajóján sütteti a hasát, addig a becsületesen dolgozó magyaroknak lassan már semmi sem marad, amivel el tudnának jutni a még meglévő munkahelyükre” – mondta a DK szóvivője.

„Több Adria a haveroknak, kevesebb vasút a magyaroknak, úgy látszik, hogy ez Orbánék válságkezelése" – tette hozzá Barkóczi Balázs.

(MTI)