A járvány mellett is elstartol a parlament hamarosan

A járvány mellett is elstartol a parlament hamarosan

Kocsis Máté, a Fidesz és Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a frakciószövetség kétnapos kihelyezett ülése után Balatonfüreden 2020. február 13-án (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szokásoknak megfelelően közös frakcióüléssel indítja az őszi parlamenti ülésszakot a Fidesz és a KDNP, azonban a járványügyi helyzetre tekintettel nem tartanak kihelyezett tanácskozást – írja az MTI a Fidesz-frakció vezetőjének közleményére hivatkozva.

Kocsis Máté a dokumentumban azt írta, ahogyan a tavaszi ülésszakban, úgy az ősziben is működnie kell az Országgyűlésnek, a kormánypárti frakcióknak pedig számos témát meg kell vitatniuk. – A járványügyi szabályok legszigorúbb betartása mellett tehát megkezdjük a törvényalkotási munkát – tette hozzá.

Kiemelte: készen állnak arra is, hogy biztosítsák a többséget a koronavírus elleni védekezéshez, „legyen szó akár az emberek egészségéről, akár a magyar gazdaságot és a munkahelyek védelmét érintő intézkedésekről”. Kocsis Máté azt is közölte, a frakcióülésről a szokásos rendben tájékoztatják a nyilvánosságot.