Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Kúriához fordult az MSZP a népszavazási kérdéseik elkaszálása miatt

Szerző: | 2020. szeptember 07., 16:32 | Belföld

Gyerekek fürödnek a Balatonban a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kúriához fordult hétfőn az MSZP, miután két hete a Nemzeti Választási Bizottság nem engedte át egyik népszavazási kezdeményezésüket sem. A szocialisták szabadstrandokat szerettek volna, illetve azt, hogy ne lehessen beépíteni a partmenti területeket.

HIRDETÉS - AIP

Gyalázatosnak és elfogadhatatlannak nevezte az MSZP pártigazgatója a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) két héttel ezelőtti döntését, amelynek értelmében nem lehet népszavazást kiírnia a párt által kezdeményezett három kérdés egyikében sem.

Lapunk is beszámolt róla, az MSZP első kérdésének lényege az volt, hogy a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandok ingyenesek legyenek. A második kérdés azt célozta, hogy az Országgyűlés rendeljen el a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra 2020. augusztus 1. napján fennálló állapothoz képest építési és változtatási tilalmat. A harmadik kérdés pedig arra vonatkozott, hogy a parlament rendeljen el a természetes tavak melletti köztulajdonban álló strandokra elidegenítési és változtatási tilalmat. Az NVB végül egyiket sem engedte.

Molnár Zsolt ezért hétfőn bejelentette, hogy a Kúriához fordulnak jogorvoslatért. Innentől kezdve nagyjából 90 nap, amíg döntésnek kell születnie. A szocialista politikus szavai szerint hisznek az igazukban, így biztosak benne, hogy számukra pozitív határozattal zárul az ügy.

A képviselő egyúttal azt is közölte, hogy ősszel, a parlamenti szezon újraindulásával az úgynevezett Balaton törvény átfogó módosítását fogják kezdeményezni. Emellett már benyújtották azt a javaslatukat, amely a „Fidesz-közeli vállalkozóknak” szállásfejlesztésre kiosztott több tízmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást érintené. Az MSZP ugyanis azt szeretné, hogy az összeg felének megfelelő vendégéjszakára magyar családok pályázhatnának 10 százalékos önrésszel.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Balaton, Kúria, Molnár Zsolt, MSZP, népszavazás, szabadstrand


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest