Harckocsik tűnhetnek fel a magyar utakon

Harckocsik tűnhetnek fel a magyar utakon

Az első négy Leopard 2A4HU típusú harckocsi egyike az ünnepélyes átadás keretében tartott bemutatón a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában 2020. július 24-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét érkeznek az új harckocsik Magyarországra. Emiatt kedden Hegyeshalom és Tata között katonai konvoj közlekedésére kell készülni – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A tárca közleménye szerint kedden a hajnali órákban szállítják a Magyar Honvédség újabb két Leopard 2A4 harckocsiját Németországból Tatára, ezért katonai járművek közlekedésére lehet számítani az alábbi útvonalon: Hegyeshalom határátkelőhely, M1-es autópálya, 1-es számú főút.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai szállítmányokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. Kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.