Egy kivételével az összes cég elkerült Mészáros Lőrinc nejétől

Egy kivételével az összes cég elkerült Mészáros Lőrinc nejétől

Átadták az Érték és Minőség Nagydíj elismeréseket a Parlamentben Budapest, 2018. szeptember 11. Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla, az Echo Hungária TV Zrt. igazgatósági elnöke átveszi a kommunikációs nívódíjat Latorcai Jánostól, az Országgyűlés KDNP-s alelnökétől, a rendezvény fővédnökétől az I. Érték és Minőség Nagydíj Pályázat díjátadóján, a Magyar Gazdaság Ünnepén a Parlamentben 2018. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a múlt hét pénteken szokatlan módon az MTI-ben bejelentett válás még nem történt meg, Orbán Viktor miniszterelnök barátjának és bizalmasának, Mészáros Lőrincnek a felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix úgy másfél hónappal ezelőtt, azaz még a válóper előtt – egy kivételével – kiszállt az összes olyan cégből, amelyben tulajdonos volt. Mészárosné nem csak mint tulajdonos, hanem mint cégvezető is megszüntette a kapcsolatát a férje vállalataival a nyilvános adatbázis szerint.

Bizonyos cégtípusok esetében, például egyes zártkörű részvénytársaságoknál, amelyeknél nem nyilvános a részvényesek személye, nem rendelkezünk nyilvános információval hasonló változásról. Ezzel szemben a nyilvánosan működő részvénytársaságoknál kötelező a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétenni a részvényesek körében bekövetkező változásokat. Ennek a kötelezettségnek a Mészáros család tőzsdei vállalkozásait összefogó Opus Global Nyrt. eleget is tett július végén, amikor – nagyjából az egyéb vállalkozásokból való kilépésével egy időben – Mészárosné kiszállt a tőzsdei cégből is. Ezt szakértők akkor még azzal magyarázták, hogy „e tranzakcióval a Mészáros-família azt szeretné érzékeltetni, hogy hosszú távon elkötelezett a cégbirodalom központi tagjának számító Opus Global felé”.

A cégnyilvántartás szerint az egyetlen olyan vállalkozás, amely Mészárosné Kelemen Beatrix nevén maradt, a Media Vivantis Zrt., amely két televíziócsatornát, a Life és az Ozone Tv-t üzemelteti. A Media Vivantis Zrt-ben a háromfős igazgatóságot Mészáros Lőrinc válófélben lévő felesége mellett Hajdú Péter televíziós showman és Bicske város fideszes polgármestere, Bálint Istvánné alkotja. Mint arról a Magyar Hang korábban beszámolt, idén június 4-én a Fővárosi Főügyészség Hajdú Péter és két társa ellen vádat emelt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt.

Korábban lapunk egyik cikksorozatának részeként, de külön cikkben is foglalkoztunk azzal az érdekes jelenséggel, hogy például Andy Vajna különféle, a NER-nek, a politikának köszönhetően megszerzett vagyonelemei a halála után nem az örököseihez kerültek. Akkor azt írtuk: „Mi sem könnyebb bizonyítani, hogy a miniszterelnök legalábbis sajátjaként kezeli az oligarchák nevén lévő vagyont, amennyiben megvizsgáljuk, hogy mi történik egy-egy vagyonátruházásánál. ... Vagy hogy az egyik oligarcha halála esetén az örökösei jutnak-e hozzá a stratégiai jelentőségű vagyonelemekhez, vagy különféle, jó időben beépített biztosítékok folytán egy másik kormánybarát kézben landolnak-e ezek.” Mészárosné Kelemen Beatrix esetében is legalábbis szokatlan, hogy egy válóper előtt elkerülnek a nevéről bizonyos vagyonelemek.

Ilyen volt Mészárosné birodalma (forrás: Opten):

És ilyenre zsugorodott a Mészárosné-birodalom (forrás: Opten):

Válik Mészáros Lőrinc és felesége | Magyar Hang

Házasságuk egyezséggel történő lezárását kezdeményezi a bíróságnál Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla - közölte maga az üzletember és felesége az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. A dokumentum szerint a házasság felbontásáról szóló döntésüket közösen, együttes akarattal hozták meg. Az eljáráshoz szükséges kérdésekben vita nélkül, egymást segítve, becsülve és tisztelve állapodtak meg - tették hozzá.

Az mfor.hu egyébként cégpapírokból kiderítette, hogy a válófélben lévő feleség bejegyzett lakcíme már nem Felcsúton található, hanem egy Budapest, XII. kerületi ingatlan, a Kikelet utcában. Az is kiderült, hogy Mészárosné egy 12 lakásos társasházba költözött nemrég, az Opten adatbázisa szerint ezt a címet ugyanis 2020. szeptember 2-án, két nappal a válás bejelentése előtt jegyezték be. Az mfor szerint a közelben több kormányzati, illetve kormányközeli személy építkezése folyik, vagy már elkészült otthona található. Többek között légvonalban 400-500 méterre fekszik az utca, ahol a miniszterelnök, Orbán Viktor lakik. Hasonló távolságra van az Istenhegyi utca is, ahol viszont Schmidt Mária „Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa” jutott hozzá ingyen egy addig az állam tulajdonában lévő villaépülethez.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.