Klubrádió: Ez súlyos merénylet a sajtószabadság, a média sokszínűsége ellen

Klubrádió: Ez súlyos merénylet a sajtószabadság, a média sokszínűsége ellen

Stúdió (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Médiatanács nevű egypárti politikai szervezet úgy határozott, hogy ismét kísérletet tesz Magyarország utolsó jelentős kormánykritikus és független rádiójának elnémítására – ezt közölte a Klubrádió az állami hírügynökséggel miután kiderült, nem hosszabbítják meg a csatorna frekvencia-használati jogosultságát.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága pénteken közölte, hogy újra pályázható lesz a Budapest 92,9 MHz frekvencia, mert a médiatanács nem újította meg a Klubrádió jogosultságát. Arra hivatkoztak, hogy a Klubrádió hétéves működése alatt többször – köztük egyszer ismételten – megsértette a médiatörvény rendelkezéseit.

A csatorna főszerkesztője délelőtt a Magyar Hangnak azt mondta, hogy ők is a sajtóból értesültek a döntésről.

Délután az MTI-vel már azt közölték, hogy „a rádió közönsége, munkatársai és vezetői minden jogi és nem jogi eszközt igénybe vesznek a jogfosztás megakadályozása érdekében”. Mint közleményükben írták, a médiatanács hivatkozása a sorozatos törvénysértésre nem állja meg a helyét, hiszen a Klubrádiót 19 éves működése során sohasem bírságolták meg számottevő összeggel.

Összességében a Klubrádió szerint a Médiatanács döntése „súlyos merénylet a sajtószabadság, a média sokszínűsége ellen, élő cáfolata a létező demokráciáról szóló kormánynyilatkozatoknak”, egyúttal a civil társadalom elleni támadás is. – A Médiatanács nevű egypárti politikai szervezet úgy határozott, hogy ismét kísérletet tesz Magyarország utolsó jelentős kormánykritikus és független rádiójának elnémítására. Ehhez a frekvenciaszerződés jogszerű meghosszabbításának a jogszerűtlen elutasítását választották eszközként – írták.