„Orbán Viktor dzsihádot hirdetett” – interjú Karácsony Gergellyel

„Orbán Viktor dzsihádot hirdetett” – interjú Karácsony Gergellyel

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Hál’ Istennek” most nem kapacitálják Karácsony Gergelyt, hogy legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje – ezt a főpolgármester mondta a Magyar Hangnak adott interjújában. Az ellenzéki egység szerinte jelenleg csak annyit jelent, hogy felmentek a pályára, de a meccs még csak ezután jön, „esetleg” foglalkozhatnának azokkal a szavazókkal is, akiket meg kell nyerniük.

(...)

Karácsony Gergely szavai szerint mindig furcsa érzés tölti el, amikor azt mondják, hogy a kormány és a főváros háborúzik. – Hiszen ez egy olyan háború, ahol minden töltény a kormánynál van, és ráadásul ő diktálja a játékszabályokat – fogalmazott. Mint mondta, a járvány elején a kormány még igyekezett kommunikálni az önkormányzatokkal, ám később jött egy éles fordulat. Meg is üzenték neki, hogy „a miniszterelnök a politikai helyzetet felmérve dzsihádot hirdetett az ellenzékkel és az önkormányzati rendszerrel szemben”.

(...)

A főpolgármester a Nagykörúton kialakított biciklisávok és az azt övező hírverés kapcsán azt mondta, hogy az élhető Budapestért érdemes vállalni az érvelő vitákat. Elárulta azt is, hogy mikor lehet terveik szerint bevezetni Budapesten az elektronikus jegyrendszert, amikor a tömegközlekedésen a megtett út arányában kell majd fizetni.

Az interjút Hutter Marianna és Katona Mariann készítette.

Lassan egy éve főpolgármester, milyen módon változott meg a budapestiek élete? Ismerve, mekkora felháborodást váltott ki a kerékpársávok kérdése, főként a Nagykörúton, azt sikerként könyveli el? Reális elvárás az autósoknak olyan tömegközlekedést kínálni, ahol egy megállóért 350 forintot kell fizetniük? Lesz változás a jegyárak kapcsán? Hogyan jellemezné most a főváros és a kormány kapcsolatát? Milyen a Fidesz-frakcióval az együttműködés? Ki tud kellemetlenebb pillanatokat okozni: a Fidesz vagy a DK? Szorongatja Gyurcsány Ferenc pártja? Habár a DK első körben megakadályozta, fognak emelkedni a temetkezési árak? Hogyan készülnek a koronavírus második hullámára? Nyaralt idén az Adrián vagy bárhol külföldön? Kapacitálják még, hogy induljon a miniszterelnök-jelölti előválasztáson?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatják a Magyar Hang szeptember 11-én megjelent 2020/37. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/37. számban? Itt megnézheti!