Friss adatok: 844 új koronafertőzött lett, és öten meghaltak

Friss adatok: 844 új koronafertőzött lett, és öten meghaltak

Koronavírus-minták teszteléséhez készül egy munkatárs a Nemzeti Népegészségügyi Központban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét több százzal nőtt az újonnan igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Ezúttal 844 új esetről szereztek tudomást a hatóságok az elmúlt 24 órában – derül ki a koronavírussal kapcsolatos hivatalos kormányzati oldal hétfői tájékoztatásából. Ez egyben azt is jelenti, eddig összesen 13 153 fő fertőződött meg Magyarországon. Ugyanakkor jelenleg az aktív fertőzöttek száma 8394 fő, akik 42 százaléka budapesti. Szintén fővárosi az elhunytak 58 százaléka, míg a gyógyultak 42 százaléka.

Arról is írtak hétfőn, jeleneg 287 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen. Sajnos elhunyt öt idős, krónikus beteg is, így az elhunytak száma 642 fő, 4117-en pedig már meggyógyultak. 

Az operatív törzs ismételten felhívta rá a figyelmet, az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön a kötelező maszkviselés szabályait mindenki szigorúan tartsa be.

Címkék: járvány, koronavírus