Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Újszentiván: fiktív közmunkások, fantomszavazók és a polgármester szeszfőzdéje

Szerző: | 2020. szeptember 14., 06:00 | Belföld, XA

Az újszentiváni futballpálya, ahol nem láttuk nyomát beruházásnak (Fotó: Magyar Hang/Tompos Ádám)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Belépek az újszentiváni postára, ahol polcnyi pálinka fogad. Végignézek a soron és az árjegyzéken. Borsos ára van a díjnyertes italoknak. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy a Szegedtől délre fekvő, körülbelül kétezer fős községben pálinkát árulna a posta. Pont fordítva van: itt a helyi pálinkafőző üzem látja el a postai szolgáltatásokat. (…) A hivatalosan postapartnernek számító irodában ugyanis tavaly áprilisban szolgáltatóváltás történt: az üzemeltető onnantól kezdve Novi Rakija Kft. lett.

HIRDETÉS - AIP

(…)

Ennél is izgalmasabb azonban, hogy kik a tulajdonosai a Novi Rakijának: egyikük Putnik Lázár, Újszentiván polgármestere, míg a másik Putnik-Mayer Arnold, a testvére.

(…)

Mostanában azonban nem a fiktív szerb szavazókról, hanem a helyi fantomközmunkásokról pusmognak Újszentivánon. (…) Egy fiktív közmunkásról nagyon is tudnak Újszentivánon: Rusin Rolandról. A fiú ugyanis létezik és dolgozik is – csak éppen Hollandiában. Édesapja, Rusin Csaba pedig Putnik Lázár később visszalépett kihívója volt a tavalyi önkormányzati kampányban.

A teljes riportot elolvashatja a Magyar Hang szeptember 11-én megjelent 2020/37. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/37. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS - AIP

Címkék: közmunka, Újszentiván


A látszathoz, ahhoz ragaszkodunk

A látszathoz, ahhoz ragaszkodunk

Nem tudjuk megfelelő színvonalon fenntartani az egészségügyi intézményeket, ezért inkább hazudnánk a születési anyakönyvi kivonatokban. Szép kis netflixes sci-fi készülhetne a Máshol Születettek Nemzedékéről,

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest