HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vidnyánszkyék indítják a képzést az SZFE-n, ha a vezetés nem teszi

Szerző: | 2020. szeptember 14., 10:11 | Belföld

Vidnyánszky Attila Kossuth- és Jászai Mari díjas-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója a Szabadtéri Színházak Szövetsége nyári színházi évadának megnyitóján és programismertető sajtótájékoztatóján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2019. május 27-én. (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vidnyánszky Attila, a HírTV Bayer Show című műsorában jelentette ki, hogy ha a mostani vezetés nem képes elindítani a képzést, akkor ők elindítják. 

De a műsorban szóba került még, hogy szerinte a tanári kar egy előre megírt koreográfia szerint nem akart velük együtt gondolkodni és dolgozni, illetve hogy manipulálták a diákokat. Arról viszont nem esett szó, hogy a konfliktus amiatt alakult ki, mert az egyetem kuratóriumába az SZFE által javasolt egyetlen ember sem került be, és ugyanez történt a felügyelőbizottságba az egyetem által javasolt személyekkel. Az sem hangzott el, hogy az egyetem szenátusától elvonták legfontosabb jogköreit. 

Vidnyánszky elmondta, hogy az egyetem filozófiája szilánkokra törni az odakerülő fiatalokat, kiölni belőlük a szégyenérzetet, a gátlást, majd újra összerakni őket. A képzés sikertelenségét igazolandó kijelentette, szerinte a negyven alatti rendezőink nincsenek sehol, „külföldön értelmezhetetlen a magyar színiiskola képzése.”

Ezzel szemben ő olyan büszke, egyenes gerincű embereket akar képezni, akik ezt a népet szolgálhatják. „Egyenes, nem összetákolt emberhalmaz, hanem akik a gyökereikket ismerik.”

Címkék: Bayer show, SZFE, Vidnyánszky Attila


HIRDETÉS
Népjólét

Népjólét

Havi kétszáz fixszel az ember könnyen viccel, trallala. Szóval, ha négy közmunkás összeáll, akkor ők együtt már tudnak viccelni, de jó.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

Pin It on Pinterest