A Kúrián is veszített Bayer Zsolt

A Kúrián is veszített Bayer Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kúria döntése szerint is megsértette Bayer Zsolt Hadházy Ákosnak a becsülethez és emberi méltósághoz való személyiségi jogait – az ítéletről szóló hírt a független országgyűlési képviselő közölte a Facebookon.

Emlékezetes, a bíróság idén januárban már másodfokon kimondta ugyanezt. Az ügy háttere, hogy a publicista arról értekezett, mit szólna a politikus ahhoz, ha vele kapcsolatban használnák azt a trágár kifejezést – g… – amely az ellenzéki tüntetéseken a miniszterelnökkel kapcsolatban gyakran elhangzik. Közölte is, ez pontosan hogyan szólna a politikus nevével. Az akkori döntés szerint Bayer Zsoltnak 300 ezer forintot kell fizetnie a megsértett ellenzéki képviselőnek, illetve bocsánatot kell tőle kérnie. Most Hadházy Ákos azt írta, hogy az eddigieken felül az államnak 70 ezer, neki pedig 15 ezer forint perköltséget is fizetnie kell.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3031261183651371

Bayer Zsolt korábban azt közölte, hogy ötforintosokban fogja kifizetni a pénzt Hadházy Ákosnak, ha veszít. A politikus utalt is erre és tanácsokat adott ehhez. Egyrészt azt, hogy társasházban lakik, közös udvarban két pedagógussal. – Ők rendes emberek, gondolom, ha egy halom aprót találunk az udvarunkon, segítenek összesöpörni és megőrizni, amíg a tulajdonosa nem jelentkezik érte – közölte. Majd azt is hozzátette, hogy a neki megítélt sérelemdíjat kéri két héten belül átutalni, amennyiben nem érkezik meg az utalás, kénytelen lesz végrehajtást indítani.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.